Vrijwilliger in het leger

Wat

De vrijwillige militaire inzet – afgekort als EVMI en in de volksmond ook wel 'de vrijwillige legerdienst' genoemd – werd eind 2009 ingevoerd door minister van Defensie Pieter De Crem. Jongeren kunnen sinds oktober 2010 vrijwillig een militaire dienst vervullen in het Belgisch leger. Op die manier wil men laaggeschoolde jongeren meer kansen geven op werk, in het leger of daarbuiten. Men kan zich kandidaat stellen voor de drie personeelscategorieën: tot 26 jaar voor officier en tot 24 jaar voor onderofficier en 'vrijwilliger' (soldaat of matroos).

 

Meer informatie kan u vinden op de website van Defensie.

 

Wil u als vrijwilliger dienst nemen in het leger, dan moet u voor het invullen van de aanvraagformulieren een beroep doen op het gemeentebestuur.

Voor wie

Iedereen

Hoe verkrijgen of aanvragen

Aan de balie ‘leven en reizen’ in het administratief centrum

Wat meebrengen

  • Aanvraagformulier
  • Identiteitskaart

Procedure

U brengt het aanvraagformulier binnen op de dienst bevolking waar uw gegevens gecontroleerd worden.

Wanneer de aanvrager geen 18 jaar oud is, is het nodig dat een van de ouders meekomt om de aanvraag te tekenen. Deze handtekening moet door de dienst bevolking gewettigd worden (breng hiervoor steeds de identiteitskaart mee).

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster