Gemeenschapswachten

Wie zijn de gemeenschapswachten?

De gemeente Willebroek heeft twee gemeenschapswachten (vroegere stadswachten) in dienst. Ze hebben tot doel de veiligheid en leefbaarheid in Willebroek te verhogen.Foto gemeenschapswachten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gemeenschapswachten gaan dagelijks de straat op. Je merkt hen op in het centrum van de gemeente, maar ook in de deelgemeenten. Het paarse uniform, voorzien van het opschrift 'gemeenschapswacht' maakt hen zichtbaar aanwezig in het straatbeeld zodat inwoners hen gemakkelijk herkennen en kunnen aanspreken.

Wat doen de gemeenschapswachten?

De gemeenschapswachten maken mensen wegwijs als ze op zoek zijn naar informatie. Zij zijn dagelijks aanwezig in de wijken en zijn het aanspreekpunt voor de burger. De informatie die zij tijdens hun ronde verzamelen (mankementen, sluikstorten, vandalisme,...) maken ze over aan de bevoegde diensten. Op die manier kan de gemeente ongemakken of onregelmatigheden snel verhelpen. Ze houden ook een oogje in het zeil tijdens de wekelijkse markt en andere evenementen.

 

De gemeenschapswachten trachten rond bepaalde vormen van overlast te sensibiliseren, dit wil zeggen mensen aanspreken en bewust maken van bepaalde wangedragingen of handelingen; zoals gevaarlijk of hinderlijk parkeren, hondenpoep niet opruimen, zwerfvuil achterlaten enz.

 

De gemeenschapswachten kunnen niet overal zijn en alles zien. Als u iets ongeoorloofds merkt, spreek hen dan gerust aan of neem contact met de dienst Samenleven.

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster