Geen taxusinzamelactie meer wegens overaanbod

- 30 mei 2017 -

De actie wordt stopgezet omwille van een oververzadigde markt.

 

IVAREM steunt al sinds 2008 de taxusinzameling ten voordele van de strijd tegen kanker via ‘Vergroot de hoop’. Met de hulp van vele inwoners zamelen we jaar na jaar vers taxussnoeisel in via de recyclageparken. Initiatieven zoals ‘Vergroot de hoop’ stimuleerden de afgelopen jaren de inzameling van taxussnoeisel. Door de vele inzamelacties van de afgelopen jaren is de markt van het snoeisel echter oververzadigd. Dit is uiteraard goed nieuws, maar zorgt er ook voor dat enkele organiserende bedrijven hun inzamelactie niet meer verderzetten.

 

IVAREM heeft onderzocht of zij zelf de inzamelactie kan voortzetten, maar de partners kunnen niet garanderen dat het ingezamelde taxussnoeisel zijn weg vindt naar de farmaceutische industrie. Om die reden zal er dan ook geen taxusinzamelactie meer plaatsvinden via de recyclageparken van IVAREM. Taxussnoeisel mag uiteraard nog steeds gratis naar het recyclagepark gebracht worden, maar hoort nu terug thuis bij het groenafval.

 

De voorbije negen jaar hebben de inwoners van de IVAREM-gemeenten 1 654 m³ taxussnoeisel ingezameld, goed voor 1 654 chemotherapieën. In totaal konden we zo 79.531 euro schenken aan goede doelen die zich inzetten voor de strijd tegen kanker.

 

We willen iedereen bedanken die gedurende al die jaren meegewerkt heeft aan dit schitterende resultaat!

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster