Acties duurzame mobiliteit

FietsTelweek 16 - 22 september 

 

Tijdens de Week van de Mobiliteit van 16 tot 22 september vindt de allereerste FietsTelweek plaats. Een week lang telt elke fietser én fietskilometer in Vlaanderen. Nog nooit is het fietsgebruik en -gedrag van de Vlaming grondig in kaart gebracht, laat staan gedigitaliseerd. Fietsberaad Vlaanderen neemt daarom samen met haar partners het initiatief om daar verandering in te brengen. Een week lang verzamelen we zoveel mogelijk fietsgegevens via een gratis app waarmee fietsers hun eigen routes tracken, met vaste fietstelpunten of telslangen op de fietspaden en aan de hand van manuele tellingen.

Volg de FietsTelweek via www.fietstelweek.be en op Twitter, Facebook en Instagram via #FietsTelweekVL.

  

 

Dowload de FietsTelApp

Fietsers kunnen ook zelf meewerken aan de FietsTelweek door hun eigen fietsgedrag te registreren met hun smartphone. De gratis FietsTelApp is beschikbaar vanaf 20 augustus in de App Store en Google Play. Deze app brengt het aantal fietskilometers en de gevolgde routes in kaart en vertaalt die naar nuttige informatie voor de fietser zoals de impact op mobiliteit, gezondheid en klimaat. Fietsers kunnen via de app ook deelnemen aan een grote fietswedstrijd waarin ze het, alleen of in groep, tegen mekaar opnemen om zoveel mogelijk fietskilometers te verzamelen. Elke dag vallen er prijzen te winnen en op het einde van de FietsTelweek wordt in elke provincie een groepswinnaar beloond. Motiveer uw collega’s met een smartphone om de FietsTelApp te downloaden en samen zoveel mogelijk fietskilometers te verzamelen. Wie weet valt uw lokaal bestuur wel in de prijzen. De Universiteit Gent zorgt voor de wetenschappelijke begeleiding van het project.

 

 

 

 

 

 

 

 

Europese Week van de Mobiliteit

 

In september loopt de Europese week van de mobiliteit.

Deze themaweek zal de vroegere aardig-op-weg-week vervangen. Het concept van de autoluwe zondag past daar perfect in.

 

 

Dag van de trage weg

 

Snoeibeurten, zwerfvuilacties en ontdekkingstochten langs trage wegen, dit zijn de ingrediënten van de Dag van de trage weg.

In samenwerking met Hivro neemt de gemeente deel aan deze actie. Willebroek wil door haar deelname zich actief inzetten voor de opwaardering van de trage wegen op het grondgebied. In het gemeentelijke mobiliteitsplan werd het optimaliseren van de benutting van de trage wegen als één van de hoofdthema's gemarkeerd.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster