Kringlooptuinieren en composteren

Thuiscomposteren is een natuurlijk proces en een ideale manier om minder restafval aan te bieden.


Door al uw tuin- en ongekookte resten van fruit en groenten thuis te composteren vermijd u heel wat afval.

 

De compost die u zo bekomt, kan u gebruiken als nieuwe grondstof, voedsel voor de planten en bomen in de tuin.

 

Een compostvat is een handig hulpmiddel om thuis te composteren.

 

Compostvat.jpg

 

Zo houdt u de kringloop klein. Meer tips vindt u op volgende link

 

TIP: Op de nieuwe site van Vlaco kan u een heleboel tips vinden die composteren, thuis composteren, gebruik van compost, enz. verder toelichten. U kan hier vele nieuwe ideeën opdoen voor uw eigen tuin.

 

Composteren is een natuurlijk proces en een ideale manier om minder restafval aan te bieden. Door al uw tuin- en ongekookte resten van fruit en groenten thuis te composteren vermijd u heel wat afval. De compost die u zo bekomt, kan gebruikt worden als nieuwe grondstof, voedsel voor de planten en bomen in de tuin. Een compostvat is een handig hulpmiddel om thuis te composteren. Op deze manier wordt de kringloop klein gehouden.

 

Een compostvat aanvragen kan via volgend document. Vergeet niet te zorgen voor de betaling vooraf.

 

Voor meer informatie over de procedure kijk op volgende link

 

Meer informatie over composteren kan u ook terugvinden in deze brochure

 

In Willebroek-Zuid (Parklaan/Schuttersstraat) is er een Wijkcomposteerpark waar inwoners van de onderstaande straten in overeenkomst met het gemeentebestuur groenten/fruitafval en groenafval van de tuin in kleine hoeveelheden kunnen brengen d.w.z. per beurt één (1) klein emmertje: takjes & snoeisel (tot maximum 20CM lengte, gras (vers en apart aan te brengen), … op woensdag tussen 14 en 15 uur of zaterdag van 11 tot 12 u.


Enkel
voor de bewoners van de straten:

A. Dezaegerplein – Bosstraat – Constant Broeckmeyerstraat – Polderstraat – Parklaan –Schuttersstraat – Doelstraat – Wipstraat en Leliestraat.  


In Klein-Willebroek (Parking Schoolstraat) is er een Wijkcomposteerhof waar inwoners van heel Klein-Willebroek in overeenkomst met het gemeentebestuur groenten/fruitafval en groenafval van de tuin in kleine hoeveelheden kunnen brengen d.w.z. per beurt één (1) klein emmertje: takjes & snoeisel (tot maximum 20CM lengte, gras (vers en apart aan te brengen) op zaterdag van 11 tot 12 u.


doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster