Fakkelloop

Fakkelloop op 11 november

 

Jaarlijks brengen jongeren uit Willebroek traditiegetrouw op 11 november, het feest van Wapenstilstand, een vredesfakkel door middel van een estafetteloop vanuit het Fort van Breendonk in Willebroek naar de Congreskolom (aan het Graf van de Onbekende Soldaat) in Brussel.

Het doel van de Fakkelloop is de jongeren in contact te brengen met de getuigen van het oorlogsverleden. 'Nooit meer oorlog' is de duidelijke boodschap die de jongeren meedragen.

 

 

Deelnemers

 

De Willebroekse fakkel is de enige die elk jaar al lopend én door jongeren naar Brussel wordt gebracht.

Naast de deelnemers uit de Willebroekse scholen en verenigingen zijn ook elk jaar leerlingen van het Atheneum Willebroek bij.

 

 

Fakkelloop: Willebroek-Brussel

 

Een vredesfakkel wordt aangestoken aan het Fort van Breendonk (het vertrekpunt) en al lopend naar de Congreskolom in Brussel gebracht. Na de Fakkelloop en een plechtigheid aan het monument in Brussel krijgen de jongeren nog een activiteit aangeboden.

 

 

Organisatie

 

De Fakkelloop is een samenwerking tussen de Gemeentelijke Jeugdraad en de Organisatie Willebroek. 

 

Wil jij samen met andere jongeren uit Willebroek meelopen of heb je hier vragen over? Dan kan je zeker meer informatie krijgen:  Pastorijstraat 1, 03 866.92.05 of via jeugd@willebroek.be

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster