Vogels

Inheemse vogels: zie wilde dieren bij particulieren.

Exotische vogels: zie wilde dieren bij particulieren.

Roofvogels: zie wilde dieren bij particulieren.

Roofvogels

 

Vogels die geboren zijn in gevangenschap en die getraind zijn voor vrije vlucht mogen voor lucht- en valkerijdemonstraties gebruikt worden.

De vogels moeten tenminste dagelijks en gedurende een voldoende periode vrij kunnen vliegen, tenzij in de ruitijd of de voortplantingsperiode, in dat geval moeten ze in een verblijf gehouden worden dat beantwoordt aan de normen (Belgisch Staatsblad 12/09/2005 – tabel 1: minimumnormen voor verblijven). In bijlage zijn de normen bijgevoegd zoals dit heden wordt gebruikt – bij aanpassing van deze normen dient de betrokkene zelf na te kijken of deze ondertussen werden aangepast.

 

Voor achtergelaten vogels doet de gemeente eveneens een beroep op de dierenbescherming. Al deze meldingen gebeuren rechtstreeks via de politie.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), default quality

Duiven

Om de overpopulatie van duiven te bestrijden dient de bevolking gesensibiliseerd te worden om de voederactiviteiten te verminderen. Pas dan  zal de duivenpopulatie verminderen (regulatie van het voedselaanbod).

Op (historische) gebouwen kunnen diervriendelijke afweermethodes worden gebruikt: grofmazige netten, zwakstroomdraden, roofvogelvliegers.

 

Politiereglement

Afdeling 4: dieren

Onderafdeling 2: strijd tegen schadelijke dieren 

Artikel 49. Uitgezonderd met een door de burgemeester afgeleverde toelating is het verboden in de openbare ruimte en op openbare plaatsen zoals openbare parken en openbare tuinen eender welke materie voor de voeding van zwervende dieren (bv katten, duiven) achter te laten, te deponeren of te werpen, met uitzondering van voedsel voor vogels bij vriesweer.Duiven


De eigenaars, beheerders, huurders of gebruikers van gebouwen zijn verplicht maatregelen te treffen om nesten van verwilderde duiven en katten te verhinderen,
alsook bevuilde gebouwen te doen schoonmaken en ontsmetten.

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster