Reizen naar de Verenigde Staten

Als u met een Belgische reispas naar de Verenigde Staten wenst te reizen, heeft u in bepaalde gevallen geen visum meer nodig.

 

Voorwaarden:Vrijheidsbeeld

  • u beschikt over een Belgische reispas met een machineleesbare zone, die geldig is voor de hele duur van uw verblijf in de Verenigde Staten
  • duur van uw bezoek: maximum 90 dagen
  • aard van bezoek: toerisme, privébezoek, familiebezoek, zaken of transit
  • wijze van binnenkomst: met lijn- of chartervliegtuig, passagiersschip of auto.

 

U heeft wel een goedgekeurde reistoestemming nodig vóór u kan afreizen naar de Verenigde Staten (in het kader van het nieuwe Electronic System for Travel Authorization = ESTA).

 

Hoe vraagt u concreet een reistoestemming aan?

 

Onder commentaar klikt u door naar de ESTA-website. Daar kan u de gewenste taal instellen en het formulier invullen.

Na de verwerking van uw aanvraag ontvangt u automatisch een antwoord met één van volgende vermeldingen: 'toestemming verleend' - 'reizen niet toegestaan' - 'toestemming in behandeling'. U vindt er ook de geldigheidsduur van de toestemming.

 

Voor u aan boord gaat zal de luchtvaartmaatschappij elektronisch controleren bij de Amerikaanse Douane en Grensbewaking of er voor u een goedgekeurde reistoestemming werd afgegeven.

 

Deze reistoestemmingsaanvraag geldt ook voor kinderen, zelfs als zij geen vliegticket nodig hebben.

 

Wanneer vraagt u een reistoestemming aan?

U kan op elk moment een aanvraag voor reistoestemming indienen. Het Departement van Binnenlandse Veiligheid raadt echter aan om de toestemming minstens 72 uur voor de aanvang van de reis aan te vragen.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster