Vrijwilligers dienst samenleven

 

De dienst Samenleven heeft de opdracht om van Willebroek een gemeente te maken waarin alle inwoners gelijke kansen krijgen om evenwaardig en op een gelijkwaardige manier te participeren aan alle aspecten van het maatschappelijk leven. 

Samen met de collega-diensten en organisaties, streven zij naar een leefbare samenleving met voldoende samenhang die positief omgaat met diversiteit. 

Ze organiseren, stimuleren en ondersteunen projecten rond taalstimulering, inspraak, vrijetijdsparticipatie, buurt- en wijkwerking,…

 

 

Vrijwilligers zetten zich in voor:

 

 *Willebabbel

 

Heel wat anderstaligen in Willebroek volgen lessen Nederlands. Hier leren zij verschillende vaardigheden zoals lezen, schrijven spreken en luisteren. Toch is het voor velen van hen een grote stap om hun Nederlands in de dagelijkse praktijk te brengen. Bij Willebabbel komen Nederlandstalige vrijwilligers en anderstaligen samen om op een informele manier Nederlands te oefenen en de taal in het dagelijkse leven te leren gebruiken.

 

 

Profiel:

 

-enthousiasme en contactvaardigheid

-graag omgaan met andere culturen

-je hoeft geen taalexpert te zijn

 

 

Waar en Wanneer?

 

De Willebabbel overdag gaat door elke eerste maandagnamiddag van de maand van 13u30 tot 15u in het Lokaal Dienstencentrum De Wilg, Wilgenhof - 2830 Willebroek.

De Willebabbel ’s avonds gaat door elke woensdagavond van 19 u tot 21u30 in buurbuurthuis, Appeldonkstraat 60 - 2830 Willebroek

 

Wat krijg je in de plaats?

 

-contacten met verschillende mensen en leuke culturele babbels in een sfeervolle omgeving.

-de dienst samenleven zorgt voor ondersteuning, organiseert vormingen over interculturele communicatie en biedt tips voor het oefenen van Nederlands met anderstaligen.

 

 

 *De dienst samenleven doet soms ook beroep op vrijwilligers voor:

 

 -het geven van fietslessen aan volwassenen

 -……

 

Interesse?

 

Dienst Samenleven

Pastorijstraat 1- 2830 Willebroek

03 866 91 25 - samenleven@willebroek.be

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster