Buurt aan de Beurt

 

Met de actie Buurt aan de Beurt slaan de gemeentediensten, politie, plaatselijke verenigingen en buurtbewoners de handen ineen om een buurt te verfraaien.

 

Twee keer per jaar kiest de gemeente een buurt die een grondige opfrisbeurt zal krijgen. We gaan het zwerfvuil en sluikstort ruimen, voeren kleine herstellingen uit aan het wegdek. We gaan onkruid verwijderen en doen een uitgebreid groenonderhoud. Verschillende gemeentelijke diensten werken hier aan mee. 

 

Vooraf maken de gemeentediensten een actielijst voor de buurt. Tijdens een buurtwandeling met geinteresseerde bewoners wordt de actielijst tegen het licht gehouden en kunnen buurtbewoners aanvullingen doen en prioriteiten kiezen. We bekijken ook welke rol buurtbewoners zelf kunnen spelen om de buurt proper, veilig en gezellig te houden.

 

Als de buurt proper is, gaan we langs om informatie en tips te geven om de buurt proper en gezellig te houden. Dit doen we tijdens een infomoment, een buurtfeestje. Verschillende diensten stellen hier hun aanbod voor. Vooraf krijgen buurtbewoners een uitnodiging in de bus met bonnen voor een gratis drankje, fietsgraveren en een veegborstel. Met de veegborstel kunnen buurtbewoners letterlijk voor eigen deur vegen.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster