Willebroek, Mechelen en Sint-Amands meest ondernemingsvriendelijk

24/06/2016

 

Hoe ondernemersvriendelijk is de dienstverlening van de gemeenten in de regio Mechelen? Dat wilde Voka – Kamer van Koophandel Mechelen weten. Ze voerde een studie uit in samenwerking met vijf laatstejaarsstudenten bedrijfsmanagement van de Mechelse Thomas More-hogeschool.


De studenten klopten in april en mei als mystery shoppers met diverse ondernemersvragen aan bij de dertien openbare besturen van het arrondissement Mechelen: de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek en de steden Mechelen en Lier.

 

Elk bestuur werd zesmaal gecontacteerd met concrete vragen naar mobiliteit, ruimtelijke ordening, energie en fiscaliteit: twee keer per mail, twee keer telefonisch en twee keer rechtstreeks tijdens een bezoek aan de gemeente. Per onderzocht kanaal werd elke gemeente benaderd door zowel een starter als een gevestigde onderneming.

 

Uit het onderzoek kwam Willebroek zeer goed naar voren, met een goede bereikbaarheid van de diensten en dito behulpzaamheid (aard/snelheid van antwoorden).

 

Schepen van Tewerkstelling, Informatica, Landbouw en Lokale economie Frank Vanwelkenhuysen: “We zijn erg tevreden met de bevindingen van deze studie. Ik wil dan ook onze diensten uitdrukkelijk feliciteren. Hun inzet en toewijding ligt de basis van dit positief resultaat."

 

Een beknopt verslag van deze studie vind je op www.madeinmechelen.be.

 

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

 

Organisatie Willebroek, Dienst Lokale Economie, Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek

03 866 90 31, lokale.economie@willebroek.be

 

Schepen van Landbouw en Lokale Economie, Frank Vanwelkenhuysen

0497 26 87 69, frank.vanwelkenhuysen@willebroek.be

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster