Deelnemers ASF-jongerenkamp worden ontvangen op het gemeentehuis

11/08/2016

 

Op donderdag 11 augustus ontving burgemeester Eddy Bevers negen jongeren van de Duitse organisatie Aktion Sühnezeichen Friedensdienste (ASF) en hun begeleiders in het Administratief Centrum van Willebroek. Deze vereniging organiseert jaarlijks een zomerkamp in het Fort van Breendonk waar de deelnemers zich verdiepen in de geschiedenis van het Fort. Daarnaast dragen ze tijdens hun verblijf een steentje bij aan het onderhoud van het Fort. Zo hielpen ze bij het opknappen van een oude treinwagon en legden ze een pad aan met kiezelsteentjes. Ook ruimden ze de hooizolder op en werkten ze aan de voormalige executieplaats.

 

De groep is erg divers. De deelnemers komen uit Oekraïne, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Duitsland en Nederland. De jongste is 18 jaar, de oudste 36 jaar oud. 

 

Na de ontvangst door de burgemeester kregen de internationale gasten een uiteenzetting over de geschiedenis van Willebroek met de focus op de periode van de bezetting. Na de lunch in het Administratief Centrum stond een ontmoeting met de monitoren van de Willebroekse jeugdwerking ZOWI op het programma.

 

Burgemeester Bevers: "Het is belangrijk om de herinnering aan deze donkere periode in de geschiedenis levendig te houden. Dat deze jonge mensen zich op deze manier willen inzetten om actief aan vrede en verdraagzaamheid te werken, verdient al onze steun. We hopen de jongeren van ASF nog vele zomers te mogen ontvangen in onze gemeente."

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

 

Organisatie Willebroek, Kabinet burgemeester Eddy Bevers, 2830 Willebroek

03 866 91 02, kabinet.burgemeester@willebroek.be


doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster