Expo keramiek en porselein in de kerk

29/09/2016

 

Expo keramiek en porselein in de kerk

Zes kunstenaars, Kris Campo, Mieke Everaet, Mieke Selleslagh, Johan Van Geert, Inge Verhelst, Reinhilde Van Grieken stellen tentoon van 1 oktober tot en met 30 oktober.

 

Gedurende de maand oktober toont CC De Ster in de Sint-Jan Baptist en Sint-Amanduskerk van Heindonk een aantal kunstwerken in keramiek en porselein van topkwaliteit. 

Kunstenaars die werken met klei worden vaak ondergewaardeerd. Nogal snel worden ze bestempeld als ambachtslieden die een kunstambacht beoefenen. Op zich is daar niets mis mee maar er is meer mogelijk. Daarom werd voor deze expo gezocht naar werken die het ambachtelijke ruim overstijgen en waarbij artistieke visie het objectkarakter van de kunstwerken naar de achtergrond verdringt.

 

De kunstwerken van zes topkunstenaars worden op een verrassende manier geïntegreerd in het schip en in de zijbeuken van de kerk. Verrassend, maar steeds met respect. Ze  gaan een relatie aan met de vormen, de kleuren, de lichtinval, de cultusobjecten en de functies van het kerkgebouw.  Er ontstaat een dialoog, een gesprek, soms fluisterend, soms luider.

 

De fragiliteit en de breekbaarheid van de werken sluit naadloos aan op de immateriële sfeer die eigen is aan een cultusgebouw. Bovendien maakt de beklijvende thematiek die aanwezig is in sommige van de tentoongestelde werken een kerk tot de ideale plek om ze te tonen.

 

Van zaterdag 1 oktober tot en met zondag 30 oktober 2016

Vernissage vrijdag 30 september om 20.00 uur

Openingsuren: elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur

Kerk Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandus, Dorpsplein Heindonk

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster