Lokaal Opvang Initiatief voor vluchtelingen zoekt woonbuddies

29/09/2016

 

Woonbuddies gezocht om een goede en betaalbare woning te zoeken voor erkende vluchtelingen

 

Een kwaliteitsvolle woning zoeken in Willebroek en omgeving is een uitdaging. Wil jij erkende vluchtelingen helpen zoeken naar een nieuwe thuis? Dan ben jij de vrijwillige woonbuddy die we zoeken.

 

Wanneer een vluchteling asiel aanvraagt in België, krijgt hij voor de duur van de asielprocedure een plek toegewezen door Fedasil, het Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers. Het LOI heeft in Willebroek 4 huizen en appartementen waar op dit moment 24 vluchtelingen opgevangen worden. Als het Commissariaat Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen de asielaanvraag goedkeurt begint voor de vluchteling de zoektocht naar werk en een geschikte woning. We merken dat het een grote uitdaging is om betaalbare en kwaliteitsvolle woonruimte te vinden. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers om ons hierbij te helpen.

 

Het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) van Willebroek koppelt je aan een persoon of gezin. Jullie gaan samen op zoek naar een kwaliteitsvolle en betaalbare huurwoning en nemen contact op met verhuurders. Daarna bezoeken jullie de huurwoning en bespreken jullie of die al dan niet geschikt is. Je zoekt woningen via het internet, de kranten en immokantoren. Je maakt afspraken met de verhuurders en de persoon of het gezin om de huurwoning te bezoeken. Wanneer een woning gevonden is, help je de persoon indien nodig of mogelijk mee op gang: zoeken van meubilair, leren zelfstandig wonen, onderhoud van een woning,…

 

Je doet deze opdracht niet alleen. Samen met jou bekijken we welke ondersteuning en vorming je nodig hebt om je taak tot een goed einde te brengen. LOI brengt je ook regelmatig in contact met andere vrijwilligers, die net zoals jij een gezin of persoon helpen zoeken naar een nieuwe thuis. Samen met hen wissel je ervaringen uit. Op die bijeenkomsten kan je je verhaal kwijt, maar tegelijkertijd zijn het gezellige momenten waar je elkaar leert kennen met een hapje en een drankje.

 

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op of bekijk de vacature.

 

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan bij ons aan. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. Daarin krijg je meer uitleg over het project en kan je vragen stellen.

 

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster