(n)AAgedacht!? - Taal en mijn gedacht

28/10/2016

 

Op 8 november organiseert de gemeente Willebroek een nieuwe (n)AAgedacht!? rond het thema ‘Meertaligheid in het onderwijs’. 

 

(n)AAgedacht? is een gekende methode. Het is een participatiemoment, mensen krijgen een forum om hun mening en ervaringen over een bepaald thema te geven. Dit keer is het thema ‘Meertaligheid in het onderwijs’. Ouders en leerkrachten worden bevraagd over hun mening rond meertaligheid in het onderwijs. Wat is belangrijk op school? Wat is belangrijk thuis? Wat gaat goed en wat is moeilijk? We wisselen ervaringen uit en luisteren naar elkaar.

 

Nadien geeft Kirsten Rosiers duiding bij het gespreksonderwerp van de avond vanuit haar ervaringen. Zij werkt als postdoctoraal onderzoeker aan de Université Libre de Bruxelles rond meertaligheid in onderwijs. Door haar achtergrond als leerkracht, is ze geïnteresseerd in leerkracht-leerling-interactie in meertalige omgevingen. Haar doctoraatsonderzoek aan de Universiteit Gent focuste op meertalige interactie in superdiverse klassen in Gent en Brussel. Daarbij ging ze na hoe leerlingen en leerkrachten in een meertalige klascontext omgingen met hun volledige talige repertoire in interactie.

 

Kom je als leerkracht vaak in contact met meertalige kinderen? Ben je de ouder van een kind dat meer dan één taal spreekt? Dan ben jij de geknipte persoon om deel te nemen aan deze workshop.


Deze (n)AAgedacht? zal doorgaan op dinsdag 8 november van 19.30 tot 22.00 uur in de Bibliotheek van Willebroek, Schoolweg 1A. Deelnemen is gratis.

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster