Samenaankoop elektrische fietsen, bakfietsen en steps

Toe aan een nieuwe fiets? Nood aan een duwtje in de rug? 

 

De gemeenten Willebroek en Duffel en de steden Lier en Mechelen organiseren samen een samenaankoop elektrische fietsen, bakfietsen en steps. De e-fiets wordt namelijk steeds belangrijker voor verplaatsingen. Zowel voor recreatieve uitstapjes als dagelijks woon-werkverkeer. Met elektrische ondersteuning wordt meer dan 15 kilometer naar het werk fietsen voor veel mensen haalbaar.

 

Ook voor ouderen betekent de elektrische ondersteuning het herwinnen van fietsplezier. Afstanden voor of na een trein- of busrit sneller afleggen, kan je dan weer met een elektrische step. Aan de schoolpoort fiets je wachtende auto’s vlot voorbij met een elektrische bakfiets en zelfs je boodschappen vervoer je er gemakkelijk mee. 

 

Voor de organisatie van de samenaankoop doen de lokale besturen een beroep op IGEMO, maar het zijn de inwoners zelf die via een stuurgroep alle beslissingen in handen hebben. Met welke leverancier gaan we in zee? Welke modellen worden gekozen?

 

De stuurgroep komt 2 keer samen: in december 2016 en januari 2017. Nadat de leverancier en de modellen gekozen zijn, kunnen alle bewoners en werknemers van de betrokken gemeenten intekenen op het aanbod van februari tot en met maart 2017.

 

Heb je interesse in mobiliteit, ben je een fervente fietser of geëngageerd voor het milieu en wil je graag meewerken aan de stuurgroep of wil je deelnemen aan de samenaakoop (vrijblijvend, zonder aankoopverplichting)?

 

Schrijf je hier vrijblijvend in voor de samenaankoop en/of stuurgroep.


Contact:

015 29 47 57
samenaankoop@igemo.be

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster