Willebroek blikt terug en vooruit: de gemeente bevraagt haar inwoners

15/12/2016

 

Vanaf vandaag voert de gemeente Willebroek een maand lang een online bevraging uit bij haar inwoners. Samen met het onafhankelijk communicatiebureau DenS Communicatie wil de gemeente een beeld krijgen van hoe inwoners het wonen in Willebroek ervaren. Over welke beleidsaspecten zijn ze tevreden? Waar mag het wat meer zijn? Of waar net wat minder?

 

Een aantal willekeurig geselecteerde inwoners krijgt een brief in de bus met een link naar de online bevraging. Daarnaast verspreidt de gemeente een link naar de enquête op de website en sociale media van Willebroek. Op een aantal openbare plaatsen (het Administratief Centrum, de bibliotheek, het lokaal dienstencentrum en buurthuis Mozaïek) zal ook een papieren versie van de vragenlijst liggen.

 

“We willen weten of we goed bezig zijn en natuurlijk ook waar het beter kan. Daarbij willen we iedereen betrekken, elke inwoner vanaf 16 jaar. Hoe meer meningen, hoe liever!”, stelt burgemeester Eddy Bevers.

 

De bevraging is volledig anoniem. Wie wil, kan wel zijn of haar contactgegevens invullen om kans te maken op een Willebroekse Kadobon. De gemeente deelt één cheque van 100 euro, twee cheques van 50 euro en vijf cheques van 20 euro uit.

 

In het voorjaar van 2017 lanceert de gemeente Willebroek in samenwerking met Memori, het onderzoekscentrum van Thomas More Hogeschool in Mechelen, een andere online bevraging over de gemeentelijke communicatiekanalen. Hierbij wil de gemeente kijken hoe ze haar communicatie kan verbeteren. 

 

 

 

www.willebroek-bevraging.be

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster