Groepsaankoop groene energie 2017

De groepsaankoop energie in 2016 was een buitengewoon succes met meer dan 114.000 ingeschreven gezinnen, waarvan meer dan 84.000 het persoonlijk voorstel accepteerden en overstappen naar een gunstig en groen energiecontract. Inwoners blijven duidelijk bezorgd over hun energiefactuur. We organiseren dit jaar opnieuw een groepsaankoop groene elektriciteit en/of aardgas.

 

De belangrijkste data jn van het geplande verloop van de 8ste editie:

 

Vrijblijvende inschrijvingsperiode

tot en met 10 oktober 2017

Veiling

11 oktober 2017

Ontvangst persoonlijk voorstel

Uiterlijk op 27 oktober 2017

Acceptatieperiode

27 oktober tot en met 27 november 2017

Standaard overstapdatum

1 januari 2018

Vrije keuze overstapdatum (vooral belangrijk

bij zonnepanelen)

Tussen 1 januari en 1 augustus 2018

 

 

De publieke communicatiecampagne wordt gestart vanaf 1 juli en zal gedurende de gehele inschrijfperiode doorlopen.

 

Kies voor goedkopere groene energie

 

Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot het milieu? Doe dan mee met de groepsaankoop groene stroom en aardgas van de provincie Antwerpen. Ook onze gemeente steunt dit initiatief. Vanaf 1 juli tot en met 10 oktober kan je je vrijblijvend en gratis inschrijven.

 

Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgaven kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust voor een voordelig energiecontract te kiezen. Veel werk? Toch niet. Het Antwerpse provinciebestuur biedt al haar inwoners opnieuw de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een groepsaankoop groene stroom en aardgas. Je hoeft je alleen maar vrijblijvend in te schrijven voor 11 oktober via www.samengaanwegroener.be. Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan vrijblijvend deelnemen voor elektriciteit en/of aardgas.

Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de veiling begin oktober hun beste bod geven. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk voorstel van de leverancier die voor jouw verbruik het meest voordelig is. Pas dan beslis je of je wenst in te gaan op het aanbod.

 

Succesvolle groepsaankopen de afgelopen 7 jaar

 

De groepsaankoop van vorig jaar was een groot succes. Meer dan 114 000 huishoudens schreven zich in en bijna 84 000 gezinnen gingen ook effectief in op het aanbod van de winnende leveranciers. Een gezin bespaarde zo gemiddeld 200 euro op jaarbasis!

Heb je in het verleden al deelgenomen aan een groepsaankoop of koos je eerder voor een voordelig energiecontract? Ook dan loont het zeker de moeite om deze keer deel te nemen. Het contract dat je hebt gekozen kan namelijk verlengd worden aan andere tarieven dan waar je oorspronkelijk voor hebt gekozen.

 

Begeleiding en inschrijvingen

 

De provincie zorgt voor de organisatie van de groepsaankoop met een stap voor stap begeleiding, van de vrijblijvende inschrijving tot en met de overstap naar een voordeliger energiecontract. Ook de opzeg van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld.

Inschrijven kan tot en met 10 oktober via de website www.samengaanwegroener.be (doorklikken op provincie Antwerpen). Je vindt er ook een antwoord op veel gestelde vragen. Neem een jaarlijkse afrekening van elektriciteit en/of aardgas bij de hand en schrijf je online in of bel gratis 0800 21 134.

Na de veiling op 11 oktober ontvang je uiterlijk op 27 oktober je persoonlijk voorstel. Je ziet meteen hoeveel jij kan besparen. Pas dan beslis je of je op het nieuwe aanbod ingaat. Ook bij je overstap, bevestigen vóór 28 november, kan je rekenen op een helpende hand.

Heb je geen toegang tot het internet, dan helpt de gemeente je graag verder.

 

 Vanaf 1 juli 2017 kan je iedere woensdag terecht van 9.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 u in het gemeentehuis – 03/866 90 35 of milieu@willebroek.be indien op afspraak.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster