Opening toeristisch seizoen meets Lokale helden

30/03/2017


Op vrijdag 28 april 2017 opent Willebroek haar toeristisch seizoen voor de derde keer op een feestelijke manier. De vorige edities vonden plaats in Het Fort van Breendonk en in Klein-Willebroek. “Deze keer richten we ons op het centrum van Willebroek”, zegt schepen voor toerisme Maaike Bradt. “De Sint-Niklaaskerk, het Administratief Centrum, de Bibliotheek, café Het Casino, Kapsalon Magic en de Poutrel worden voor één avond het podium van onze ‘lokale helden’. En dat allemaal gratis!”

 

‘Lokale helden’ is een initiatief van Poppunt dat lokaal talent wil stimuleren en in de kijker zetten. Bezoekers krijgen op 28 april 2017 dan ook een divers programma voorgeschoteld. Verschillende artiesten tonen die avond dat er heel wat talent in Willebroek verborgen zit.

 

Marije Verhaegen & Djembéfoli zorgen voor een djembéconcert, Tim Cassauwers maakt én leest verhalen voor kinderen die ook voor volwassenen een boodschap bevatten en Sharon Adréanne laat ons met haar zachte, fragiele stem wegdromen op engelachtige muziek. Bij Gabriël Scar gaat het er iets steviger aan toe. De band brengt een combinatie van pop en rock die door iedereen gesmaakt kan worden. Marwan Al Mehraj is singer-songwriter en is voortdurend op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Mirki is een Willebroekenaar met een hart voor rap. Ook Adip, LNMRab en Ryan William, verbonden aan de studio van jeugdhuis ROJM zullen verbazen. Willebroekenaar in hart en nieren Jeroen Van Gyseghem, aka Trashsystem, sluit de avond af met leuke technobeats.

 

Willebroek bezit ook heel wat streekproducten die tegelijkertijd in de kijker worden gezet. Van de Tripel Ten Weldenbrouck, de Vaartwaterpraline, het Broekventje, Duvelkroketjes en de whisky van Stokerij De Molenberg tot rijstpap van de Bommelaershoeve: op elke locatie kan een streekproduct worden geproefd.

 

“Met deze avond stimuleren de Willebroekse vrijetijdsdiensten het lokaal talent in het kader van de week van de amateurkunsten. We zetten ons prachtige centrum met de lokale handel in de kijker en daarenboven geven we onze lekkere streekproducten nog eens de aandacht die ze verdienen”, aldus schepen Maaike Bradt.

 

Win een fiets!

Het eerste optreden start om 19.00 uur in de bibliotheek. Op de verschillende locaties zullen programmaboekjes met een stempelkaart beschikbaar zijn. Wie op het einde van de avond zijn volle stempelkaart in de verzamelbox dropt, maakt kans op een mooie fiets!

 

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster