Drijvend mini-concert van Brassband Willebroek tijdens Willebroek Jaarmarkt

25/10/2017


Koper op ’t kanaal laten knallen, da’s Willebroek.

 

2017 is het jaar waarin de Brassband Willebroek de titel van wereldkampioen in de wacht wist te slepen. 2017 is ook het jaar waarin de Vredesbrug haar 65ste verjaardag viert. Een speciaal moment dat vraagt om een bijzondere viering. Met Willebroek Jaarmarkt op maandag 30 oktober worden beide Willebroekse symbolen in de spotlights geplaatst. Tijdens het traditionele afsluitend vuurwerk zal de Brassband Willebroek een drijvend mini-concert geven met een spectaculair klank- en lichtspel én met de Vredesbrug als decor.

 

Schepen van Cultuur Maaike Bradt: “We kunnen niet genoeg beklemtonen hoe fier we zijn op onze Brassband. Eind vorig jaar werd Frans Violet, dirigent en bezieler van de Brassband al benoemd tot ereburger van onze gemeente. Vanaf dit jaar mag de Brassband Willebroek zich ook vier jaar lang Wereldkampioen noemen. Zo’n titel krijg je niet in de schoot geworpen: daar heb je ongelooflijk veel toewijding, passie en doorzettingsvermogen voor nodig.”

 

Burgemeester Eddy Bevers bevestigt: “Zo’n uitzonderlijke titel willen we op een uitzonderlijke manier vieren. De Jaarmarkt is hier het uitgelezen moment voor. Zo kan heel Willebroek meegenieten van het talent van onze Brassband. Dat het concert plaatsvindt óp het Kanaal, met de jarige brug als decor maakt er een echt Willebroeks feest van. Een feest waar we onze symbolen letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers plaatsen. Het wordt een spektakel dat je als Willebroekenaar niet mag missen!” Praktische info voor de pers:

 

De Brassband Willebroek start omstreeks 17.30 uur met het opstellen van het materiaal aan boord van het schip De Blauwe Reiger. Dit gebeurt aan de kade van Waterwegen en Zeekanaal NV (Oostdijk 110, Willebroek). Daar hebt u voor de afvaart eventueel de mogelijkheid om foto’s te maken en een interview af te nemen.

 

Het vuurwerk start om 20.00 uur en wordt na een tijdje stilgelegd zodat de Brassband vanop het dek van De Blauwe Reiger ter hoogte van de Vredesbrug de toeschouwers in de richting van de Groene Laan kan toespelen. Er wordt gezorgd voor geluidsversterking en een dynamische  lichtshow. Na afloop van het optreden (dat zo’n 20 minuten zal duren) gaat het vuurwerk verder. Het einde wordt voorzien omstreeks 20.40 uur. 


 

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster