Buurtinformatienetwerk (BIN)

Een Buurtinformatienetwerk of BIN is een samenwerkingsverband tussen inwoners en lokale politie binnen een bepaalde buurt. Het initiatief om een BIN op te richten komt vanuit de buurtbewoners, Zij worden hierin ondersteund door de lokale politie en de gemeente.


Wat wil een BIN bereiken?

  • Het algemene veiligheidsgevoel verhogen
  • Sociale controle bevorderen
  • Het belang van preventie verspreiden
  • Criminaliteit verminderen


Hoe werkt een BIN?

Een BIN bestaat uit een permanente informatie-uitwisseling tussen inwoners van de buurt en de politie. Wanneer mensen iets verdacht opmerken in hun buurt, geven ze dit door aan de politie. De politie analyseert de informatie en verwittigt indien nodig alle BIN-leden.


Welke BIN's bestaan reeds?

In Willebroek zijn er momenteel drie BIN's opgericht door bewoners, namelijk Kebbingen, Den Brandt en de Molenwijk. Willebroek maakt ook werk van een BIN-Z, gericht op de handelaars in de gemeente waarin onder andere meldingen met betrekking tot winkeldiefstal, gauwdiefstal en verdachte personen worden verspreid.


Wil je ook een BIN in je buurt?

Neem het initiatief in handen en start met je buurt een BIN op! De gemeente Willebroek biedt hierbij de nodige ondersteuning. Verdere informatie over de BIN vind je op de website van de lokale politie. Indien je met vragen zit of interesse hebt om zelf een BIN op te starten (of om aan te sluiten bij een bestaand netwerk) dan kan je steeds contact opnemen de dienst Integrale Veiligheid van de gemeente.

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster