Willebroek past veegactie aan om propere straten te bekomen

15/02/2018


Met zo’n 230 kilometer aan goten, is het een heel karwei om Willebroek proper en onkruidvrij te houden. Om ervoor te zorgen dat alle goten proper zijn, volgt de gemeente al vele jaren een veegplan waarbij alle straten meermaals per jaar aan bod komen.

 

Om het dit jaar nog beter te doen, zijn de veegplannen onder de loep genomen. “Vooral in druk bezette straten belemmeren de geparkeerde auto’s het vegen. Om de eigenaars van deze wagens te bereiken, gebruiken we zo veel mogelijk communicatiekanalen”, zegt schepen van milieu Maaike Bradt. “Dit jaar verlopen de veegacties een beetje anders dan de afgelopen jaren. Om te verzekeren dat alle goten geveegd worden, zetten we maximaal in op communicatie. We gebruiken hiervoor flyers, banners, onze website en sociale mediakanalen. Als het nodig blijkt, zullen de foutief geparkeerde voertuigen getakeld worden.”

 

De eerste veegronde zal plaatsvinden in de week van 19 februari 2018 ter hoogte van Molenstraat, Rosmolen, Rollierstraat, Oostdijk, Spaarzaamheidsstraat en Welvaartstraat. De gemeente vraagt bewoners en bezoekers om op te letten bij de geplaatste parkeerverbodsborden zodat een takeling vermeden kan worden.

 

“Als iedereen meewerkt aan een proper Willebroek door voor eigen deur te vegen of tijdens de veegactie de wagen te verplaatsen, zijn we al een grote stap vooruit om tot een onkruidvrij en proper straatbeeld te komen”, aldus schepen Bradt.

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster