Gemeentebestuur Willebroek ondertekent bibliotheekcharter

17/04/2018

 

De bibliotheek is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. Ze staat met beide voeten in de lokale gemeenschap, en het toegewijde personeel zet dagelijks alles op alles om iedereen de juiste service te geven. Ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten, moet dat blijven volgens de campagne. Daarom is er de actie #bibvooriedereen, waarin iedereen die de bib een warm hart toedraagt opgeroepen wordt het charter te ondertekenen.

 

Ook het gemeentebestuur van Willebroek wil het signaal uitzenden dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. Daarom ondertekende de gemeente Willebroek het charter. “De bib moet voor iedereen een toegankelijke bron aan informatie, cultuur en ontspanning blijven” aldus Maaike Bradt schepen van Bibliotheek.

 

Voorlopig werden in Vlaanderen en Brussel al ruim 33.000 handtekeningen verzameld. Een tachtigtal gemeentes en steden tekenden het charter reeds als bestuur.

 

Wie zelf de actie wil steunen door het charter te ondertekenen, kan dat doen via www.bibvooriedereen.be

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster