Zet op 25 mei je stoel buiten en leer je buren beter kennen

18/04/2018

 

Dag van de Buren is een nationaal vastgelegde datum, telkens de laatste vrijdag van de maand mei. Op deze dag worden Willebroekenaars aangemoedigd om hun stoel buiten te zetten en er samen met de buren een gezellige avond van te maken.

 

De gemeente Willebroek wil naast de buurtfeesten die ze ondersteunt, ook zorgen voor een extra ontmoetingsmoment. Zo krijgen buren een extra moment om elkaar te ontmoeten en gaan ze zich meer betrokken voelen bij hun eigen leefomgeving en openstaan voor anderen. Het is dé kans om banden met de buren en de wijk te versterken. Op die manier ontstaat er solidariteit tussen de buren en wordt uitsluiting en eenzaamheid tegengegaan. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en samenkomen.

 

Voor de Dag van de Buren zorgt de gemeente Willebroek voor affiches en uitnodigingen om de buren uit te nodigen. Daarnaast krijg je een waardebon van 25 euro die je kan uitgeven bij de Wereldwinkel voor wat lekkers.

 

Indien je meer informatie wil of het inschrijvingsformulier wil invullen, ga dan naar: www.willebroek.be/dagvandeburen

 

Je kan je tot 8 mei inschrijven.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster