Wijk Den Brandt is de eerste ‘Buurt aan de Beurt’ van 2018

20/04/2018


Twee keer per jaar wordt een Willebroekse buurt stevig onder handen genomen. Verschillende gemeentelijke diensten zetten zich extra in om een bepaalde wijk proper te maken. Dit voorjaar is de Den Brandt de ‘Buurt aan de Beurt’ (Lijsterstraat, Merelstraat, Zwaluwstraat, Vinkstraat, Leeuwerikstraat, Lindenstraat, Kapellenboslaan, Eikstraat, Doornstraat, Nachtegaalstraat en Dennenstraat).

 

Wandeling

Zondag 25 maart verzamelden de buurtbewoners in jeugdhuis Perron 4 voor een wandeling door de wijk. Samen met de gemeente stelden ze zo een lijst op met punten die aangepakt konden worden. Nadien werd er nagepraat bij een hapje en een drankje. Zo werd het een erg productieve voormiddag waarbij concrete vragen en actiepunten vanuit de buurt aan bod kwamen.

 

Actiedagen

Op maandag 23 en dinsdag 24 april is het tijd voor actie! De gemeentelijke diensten ruimen het zwerfvuil op, voeren kleine herstellingen aan het wegdek en het straatmeubilair uit, verwijderen het onkruid en geven het groen in de wijk een flinke onderhoudsbeurt.

 

Infomoment

Tijdens het infomoment op woensdag 25 april kunnen de bewoners van Den Brandt terecht op het speelplein aan de Vinkstraat. Daar krijgen ze tips om de buurt proper en gezellig te houden, kunnen ze hun fiets laten graveren en kunnen ze hun afgedankte herbruikbare spullen meegeven met kringwinkel Ecoso. Bovendien voorziet de gemeente nog een klein geschenkje voor alle deelnemers.

 

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster