Vernieuwd Park Bel-Air opent feestelijk

Op zondag 10 juni 2018 wordt het vernieuwde park bij Kasteel Bel-Air feestelijk geopend. Het park aan de Mechelsesteenweg in Blaasveld werd de afgelopen maanden in een nieuw kleedje gestoken, en dat moet gevierd worden.

 

Historie

Kasteel Bel-Air werd in 1810 gebouwd door Charles du Trieu de Terdonck. Deze edelman was tussen 1816 en 1821 zelf burgemeester van Blaasveld. Tijdens de wintermaanden deed het kasteel dienst als jachtslot, in de zomer was het een idyllisch buitenverblijf. De gemeentebesturen van Blaasveld en Willebroek kochten het kasteel en het omliggend park in 1974 aan.

 

Vernieuwing

De afgelopen maanden werd er hard gewerkt om het park rond Kasteel Bel-Air in Blaasveld flink op te waarderen. Schepen Maaike Bradt: “Het park is een geweldig mooi domein, waarvan we vonden dat het potentieel niet volledig werd benut. Daarom hebben we de afgelopen jaren en maanden heel wat ingrepen uitgevoerd om van het park voor zoveel mogelijk mensen een aantrekkelijke plek te maken.”

 

In de 2016 werden de vijvers op een biologische manier gereinigd. Het voormalig voetbalveld werd in het park geïntegreerd en werd een openbare hoogstamfruitboomgaard waarvan binnenkort iedereen -letterlijk- de vruchten kan plukken. Om het park toegankelijker te maken werden de zichtassen vanaf de straat hersteld, zodat het gebied een meer open karakter krijgt. Een deel van het park werd speciaal voor de jongste bezoekers ingericht als speelbos. Sportievelingen kunnen zich uitleven op de Finse piste die het domein doorkruist.

 

Programma

Op 10 juni 2018 wordt het park feestelijk geopend. Tussen 14.00 tot 18.00 uur word je als bezoeker getrakteerd op een park vol activiteiten voor jong en oud. Speels en leerrijk, spannend en sportief, creatief en grappig: iedereen vindt er zeker iets naar zijn smaak. Muziek, hapjes en drankjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Kom zeker een kijkje nemen. De toegang is helemaal gratis. Het volledige programma vind je in bijlage.

 

Op zondag 10 juni 2018 wordt het vernieuwde park bij Kasteel Bel-Air feestelijk geopend. Het park aan de Mechelsesteenweg in Blaasveld werd de afgelopen maanden in een nieuw kleedje gestoken, en dat moet gevierd worden.

 

 

Opening Park Bel-Air

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster