Aangepaste maatregelen bij de werken aan de baanbrug te Boom

Sinds donderdag 7 juni gingen de werken aan de baanbrug te Boom een nieuwe fase in. Omdat de brug sindsdien niet meer toegankelijk is voor fietsers, werd de werking van de veerdienst aanzienlijk uitgebreid. Na een eerste evaluatie neemt de gemeente ook extra maatregelen opdat de pendelaars tussen Willebroek en Boom zo weinig mogelijk hinder zouden ondervinden.

 

Tweede veerboot

Luc Spiessens, schepen van mobiliteit in Willebroek: “Bij het begin van deze nieuwe fase was het, ondanks de uitgebreide communicatie, voor een aantal fietsers en bromfietsers nog even aanpassen aan de gewijzigde verkeerssituatie. Dat zorgde gisteren voor een langere wachtrij bij de veerboot dan was voorzien. Uit de geplande evaluatie, samen mijn Boomse collega-schepen voor mobiliteit Dany Bosteels en de verantwoordelijken bij de Vlaamse Waterweg, werd meteen voor de nodige bijsturing gezorgd. De Vlaamse Waterweg, die deze werken coördineert, bevestigde ons dat er in juni en september, tussen 7.30 en 8.30 uur, een tweede veerboot zal worden ingezet. Hierdoor worden de wachttijden voor de schoolgaande jeugd en het woon-werkverkeer tot een minimum beperkt.”

 

Signalisatie

Bij de ‘Blauwe Bruggen’ in Heindonk wordt extra signalisatie geplaatst zodat fietsers die over de dijken vanuit de richting van Mechelen komen, tijdig worden geïnformeerd dat de volgende oversteek niet toegankelijk is. Zo komen deze fietsers niet voor verrassingen te staan en wordt de veerdienst tussen Klein-Willebroek en Boom tevens ontlast.

 

Fietsenstalling

Ter hoogte van de steiger in Klein-Willebroek wordt zo snel mogelijk een fietsenstalling geplaatst. Schepen Spiessens: ”Fietsers die hun fiets aan de overkant van de Rupel niet meer nodig hebben, kunnen zo als voetganger de veerboot gebruiken. Op die manier sparen we tijd bij het in- en uitstappen en vergroten we de capaciteit van het veer.”

 

Mindervaliden

Personen met een verminderde mobiliteit kunnen steeds een beroep doen op de transportmogelijkheden die de gemeente voorziet. Zo is er de Rolkar Rivierenland, de Minder Mobielen Centrale en de Handicar die gereserveerd kan worden via het Welzijnsloket van de gemeente Willebroek.

 

Snelle uitvoering van de werken

“De werken aan de baanbrug waren onvermijdelijk. De brug was in zeer slechte staat en om de veiligheid te garanderen moest er worden ingegrepen. Om de overlast tot een minimum te beperken, worden de werken zo snel mogelijk uitgevoerd. Er wordt zelfs in dubbele shiften gewerkt. Zowel vanuit de gemeente Willebroek, de gemeente Boom en de Vlaamse Waterweg worden de werken en de verkeerssituatie nauwgezet gemonitord”, besluiten de schepenen van Willebroek en Boom.

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster