Scheepsbel M924 Primula terug naar petergemeente Willebroek

Tijdens een plechtige ceremonie ontving Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek, de scheepsbel van de M924 Primula. Dat gebeurt wanneer een schip voor onderhoud van langere duur naar het droogdok moet. Het schip krijgt nu een opknapbeurt, dus neemt onze gemeente de scheepsbel tijdelijk in bewaring.


 

Korvetkapitein David Decoster, commandant van de M924 Primula, overhandigde op woensdag 27 juni de scheepsbel van het schip op protocollaire wijze aan het bestuur van gemeente Willebroek. De scheepsklok wordt nu door de peterstad van de M924 Primula in bewaring genomen, tot de onderhoudswerken zijn afgerond. De M924 Primula is een van de zes mijnenjagers van de Belgische marine en heeft als hoofdopdracht om zeemijnen op te sporen en te neutraliseren. Willebroek is sinds 1991 petergemeente van dit schip. De M924 Primula krijgt nu een opknapbeurt.

 

Protocollaire ceremonie

 

De M924 Primula heeft er de afgelopen drie jaar een druk en intensief vaarprogramma opzitten en gaat nu voor zes maand tot een jaar in onderhoud. Drie jaar, dat zijn 26.000 zeemijlen, oftewel 393 dagen op zee, met maar liefst 92 bemanningsleden.

 

De protocollaire overhandiging vond plaats in de Gemeentelijke Feestzaal in Willebroek. Tijdens de ceremonie maakte korvetkapitein David Decoster van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen als commandant van het schip. Na de restauratie van de M924 Primula overhandigt de burgemeester de scheepsbel opnieuw aan de bemanning, met een nieuwe commandant van het schip.

 

 

Waken over de scheepsbel


Burgemeester Eddy Bevers van petergemeente Willebroek neemt de scheepsbel met plezier in ontvangst. “We zijn ontzettend trots om te mogen waken over wat voor de bemanning van de M924 Primula zo dierbaar is”, klinkt het. “We zijn vereerd met deze mooie eer en zullen bijzonder goed voor de scheepsbel zorgen. Dit prachtige juweel krijgt een mooie plaats in mijn kantoor in het Administratief Centrum van Willebroek.”

Na de officiële overhandiging tekenden burgemeester Eddy Bevers en Isabella Adriaensens, peter en meter van het schip, korvetkapitein David Decoster, commandant van de M924 Primula, en kapitein-ter-zee Tanguy Botman, directeur Marineoperaties, de oorkonde en het Gulden boek. 

 

 

 

 

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster