Ambassadeurs uit Zuidoost-Azië bezoeken Willebroek

Op donderdag 28 juni ontving de gemeente Willebroek hoog bezoek uit Zuidoost-Azië. Tien ambassadeurs van het ASEAN Brussels Committee (ABC) wensen kennis te maken met de investeringsopportuniteiten in de Willebroekse regio en nieuwe businesscontacten te leggen.

Donderdag verwelkomde de burgemeester de ambassadeurs en hun medewerkers van het ASEAN Brussels Committee. Het ABC verenigt volgende landen: Brunei, Cambodia, Laos, de Filippijnen, Maleisië, Indonesië, Singapore, Thailand, Myanmar en Vietnam. Centraal stond een kennismaking met Willebroek, de investeringsopportuniteiten en onze internationale en lokale ondernemers.

Ruim investeringspotentieel

 

Het netwerkevenement is het resultaat van een samenwerking die de gemeente Willebroek heeft opgezet met volgende partners: Port of Antwerp, Flanders Investment and Trade, Het Vlaams agentschap voor Innovatie en Ondernemen, De Vlaamse Waterweg, Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, HutchisonPorts Belgium, ODTH First Class Logistics en de Business Executive Service Company.

 

“Het doel van deze samenwerking is om het ruime investeringspotentieel van onze regio onder de aandacht te brengen bij buitenlandse investeerders”, zegt Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek. “Onze centrale ligging in het hart van de Vlaamse ruit, onze multimodaliteit omwille van snelwegen, spoor-, lucht- en waterwegen die elkaar hier kruisen, geeft aanleiding tot een hoge concentratie van internationaal toonaangevende bedrijven en gespecialiseerde logistieke dienstverleners die gekozen hebben voor de strategische ligging en de bijzondere multimodale infrastructuur van onze gemeente.”

 

Boottocht en bedrijfsbezoek

 

De burgemeester verwelkomde de aanwezigen in kasteel Bel-Air, waarna H.E. Yuri O. Thamrin, voorzitter van het ASEAN Brussels Committee en ambassadeur van Indonesië, de genodigden toesprak over de intentie van het ABC om de trade- en investeringskansen tussen de Zuidoost-Aziatische regio en de Willebroekse regio te faciliteren.

 

Aan boord van ‘De Blauwe Reiger’, die voor deze gelegenheid door De Vlaamse Waterweg ter beschikking werd gesteld, maakten de genodigden een boottocht langs de bedrijven in de kanaalzone.  De investeringsmogelijkheden werden toegelicht aan de hand van een presentatie waarin elke partner zijn business voorstelde, gevolgd door een bedrijfsbezoek aan de Hutchison Ports Belgium containerterminal en diens partnerbedrijf ODTH First Class Logistics.

 

Bezoek ambassadeurs

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster