Regionaal Landschap Rivierenland

Logo RLRL

 

 

 

 

Regionaal Landschap Rivierenland is een jong regionaal landschap, dat op 3 juli 2008 opgericht is het zuidwesten van de provincie Antwerpen. Het werkingsgebied bestaat uit de gemeenten Niel, Boom, Rumst, Willebroek, Mechelen, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Lier, Putte, Heist-op-den-Berg, Berlaar en Nijlen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de opvallendste landschappelijke elementen in het werkingsgebied de benedenlopen van enkele grote rivieren, met name Dijle, Nete, Zenne en Rupel. Naast de riviervalleien typeren kleinere beekvalleien, uitgestrekte land- en tuinbouwlandschappen, oude bossen, forten en diverse kleiputtencomplexen het landschap.

 

Regionale landschappen heeft vijf doelstellingen:

 

  • het behouden en versterken van natuur;
  • het behouden en versterken van landschap;
  • het behouden en versterken van erfgoed;
  • het behouden en versterken van streekidentiteit; en
  • het behouden en versterken van recreatie.

 

In het werkingsgebied wordt er gewerkt rond deze thema’s. Heb je zelf een idee voor een project of heb je een tip die een meerwaarde kan zijn voor één van onze projecten? Laat het gerust weten via info@rlrl.be.

 

Contact

Regionaal Landschap Rivierenland vzw

Overzicht regionaal landschap


Hallestraat 6
2800 Mechelen
tel: 015 21 98 53
info@rlrl.be

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster