Mobiel recyclagepark strijkt neer in Willebroek

27/03/2017


Bewoners van Blaasveld en Tisselt kunnen binnenkort terecht op het mobiele recyclagepark van IVAREM. Zo wil de gemeente Willebroek samen met IVAREM mensen die het moeilijker hebben om naar het gewone recyclagepark te geraken toch de kans geven om hun afval correct weg te brengen en te laten recycleren.

 

"We merken dat een deel van de bevolking niet op het recyclagepark geraakt omdat ze niet of minder mobiel zijn of niet over een wagen beschikken. Om te vermijden dat recycleerbare afvalfracties om die reden bij het restafval belanden, lanceren we samen met IVAREM een mobiel recyclagepark. Op die manier kunnen de inwoners ook wat besparen op hun restafvalfactuur, want de meeste afvalstoffen worden gratis aanvaard op het mobiele recyclagepark", aldus Maaike Bradt, schepen van milieu in Willebroek.

 

Op 29 maart 2017 kunnen gezinnen uit de buurt tussen 14.00 en 18.00 uur terecht in het mobiel recyclagepark aan het Wouters-Lefebvreplein in Blaasveld. De omwonenden werden op voorhand geïnformeerd aan de hand van een flyer. Zo goed als alle afvalstoffen die ook op het normale recyclagepark aanvaard worden, kunnen er gedeponeerd worden. Op 19 april 2017 strijkt het mobiel recyclagepark neer aan de Sporthal in Tisselt. In het najaar zal de actie herhaald worden.

 

Belangrijk: Het mobiele recyclagepark aanvaardt enkel kleine hoeveelheden. Afvalstoffen die met de (aanhang)wagen worden aangevoerd, stuurt IVAREM door naar het normale recyclagepark.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster