‘Dichter bij de Brug’: poëzie voor wachtenden op straat en stoep

24/04/2017


Sinds 2015 waagt CC De Ster zich aan het project ‘Dichter bij de Brug’. Omdat dit initiatief bij de vorige edities een groot succes was en heel wat positieve reacties uitlokte, zijn de dichters bij de brug ook dit jaar weer present. Op woensdag 26 en donderdag 27 april 2017, telkens van 17.00 tot 19.00 uur, kan je ze aantreffen in de Dokter Persoonslaan en de Mechelsesteenweg, in de nauwe omgeving van de Vredesbrug.

 

Het project ‘Dichter bij de Brug’ wil de ergernis en de frustratie van de wachtende chauffeurs bij de opgehaalde Brug van Willebroek (in de volksmond ook wel de Brug der Zuchten) omzetten in positieve energie door hen een poëtisch momentje aan te reiken. Een aantal dichters begeeft zich tussen de wachtende auto’s, fietsers of wandelaars en leest een kort stukje poëzie voor. Als aandenken krijgt de toehoorder een kleine gedichtenbundel cadeau. Uiteraard doen de dichters dit met de nodige omzichtigheid en met aandacht voor de verkeersveiligheid.

 

Schepen van cultuur Maaike Bradt: “Omdat één van de beroemdste bruggen van Vlaanderen zich in onze gemeente bevindt en het aanschuiven bij de brug voor vele mensen een bron van ergernis is, proberen we met ‘Dichter bij de Brug’ het wachten toch iets aangenamer te maken. Hopelijk slagen onze dichters erin om de schijnbaar verspilde tijd om te toveren tot een zinvol moment vol poëzie.”

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster