Kanaalfeesten 2017 pakt uit met een programma van de bovenste plank

04/05/2017


Op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni is het weer zo ver! Dan wordt het centrum van Willebroek omgetoverd tot een heus festival met talrijke optredens, een waar cultuurpodium en een MEGA-Pretfabriek voor de jongste Willebroekenaren. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je genieten van een gezellige braderij en een bezoekje brengen aan tentoonstelling ‘Op de Vlucht’.


Muzikale topaffiche

Eén ding staat buiten kijf: op 23 en 24 juni is Willebroek THE place to be! 

Hou je van populaire muziek en zing (en swing) je graag mee op alombekende liedjes? Dan is het hoofdpodium jou op het lijf geschreven! Met Claude Cologne, Christoff en The Magical Flying Thunderbirds zal je je op vrijdag niet vervelen! Zorg zeker dat je nog wat energie over hebt voor zaterdag, want dan geeft de Willebroekse band Point Fifty om 17.30 uur de aftrap op het hoofdpodium, gevolgd door Laura Tesoro en Nathalie Meskens in Motown. Om 22.20 uur zal Gers Pardoel het beste van zichzelf geven, gevolgd door het vrouwelijk geweld van 2Empress.

Cultuur van de bovenste plank op het Willebroeks cultuurpodium
Naast het hoofdpodium, kan je op zaterdag ook terecht op het Cultuurpodium, aan het August Van Landeghemplein. Hier zal je niet alleen lokaal, maar ook internationaal talent kunnen aanschouwen. Los del Trè start om 18.30 uur met een oor- en oogverblindend kleurenpalet van klank en ritme in flamencosfeer. Dit trio wordt gevolgd door talent van eigen bodem: Selder: een groovy bende waarvan één van de leden uit Klein-Willebroek afkomstig is. Na Selder, is het om 21.30 uur de tijd voor El Juntacadaveres die met hun moderne versie van tango het Cultuurpodium figuurlijk in vuur en vlam zullen zetten. Als afsluiter krijgen we bezoek van Marockin’ Brass, een stomend Gnawa Jazz project met de Britse trompettist Byron Wallen en drummer Rod Youngs.

 

 

Kids centraal in Willebroek
Ook de jongste festivalbezoekers worden niet over het hoofd gezien in Willebroek. Op zaterdag, vanaf 14.00 uur, zetten onze ZoWi-monitoren hun beste beentje voor. Zij zorgen voor een heus speelfestijn en geven al een voorproefje van wat onze kleinsten te wachten staat tijdens de Zowi-zomer.

 

Jeugdhuis Perron 4 host een podium op vrijdagavond
Op vrijdagavond zijn de enthousiaste mannen en vrouwen van jeugdhuis Perron 4 baas over het podium op het August Van Landeghemplein. Zij geven de kans aan lokale bands en dj’s om hun talent aan Willebroek te tonen. Artiesten die je alvast kan komen bewonderen zijn Grounded, Trashsystem en Cliff Mic van Bienen.

 

Bezoek tentoonstelling ‘Op de Vlucht’ of ontdek het Plaza Summer Festival
Je zal tijdens de Kanaalfeesten ogen en oren te kort hebben! Op het binnenplein van Senior Plaza kan je genieten van tropische drankjes, zwoele muziekjes en een meet en greet met festivalsenioren. In de Overwinningsstraat kan je eveneens terecht om een bezoekje te brengen aan tentoonstelling ‘Op de Vlucht’ waar een portret wordt geschetst van mensen op de vlucht. Bovendien kan je hier terecht voor een heus diversiteitsplein.

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster