Bel-Air Woods: opening cultuurseizoen 2016-2017

20/09/2016

 

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september gaat in het park van Kasteel Bel-Air op een feestelijke manier het  Willebroekse Cultuurseizoen 2016 -2017 van start. Met dit  tweedaags evenement willen de vrijetijdsdiensten (Cultuur, Jeugd, Sport en Evenementen en de Bibliotheek) zoveel mogelijk mensen samenbrengen in een gezellige, familiale en actieve omgeving. Op Bel-Air Woods is er voor elk wat wils.

 

Het weekend wordt ingezet op vrijdagavond met een heus muziekfestival op het groot openluchtpodium in het park. Het festival  begint om 19.00 uur met de dromerige hiphop van Poldoore.  Van 20.15 tot 21.15 uur brengt Tabizla een coctail van roots-reggae, dub en ska. Dan neemt dj Le Curateur het over tot 22.00 uur waarna de Brusselse band Jacle Bow eigenzinnige Rock ’n roll brengt tot 23.00u. Le Curateur sluit de avond af.

 

Zaterdag staat volledig in het teken van de Willebroekse verenigingen. Van 14.00 tot 17.00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats waarvan het de bedoeling is het publiek er actief bij te betrekken. Dit zijn workshops,  dans- en muziekinitiaties, judodemonstraties en  teken- schilder- en poëzie-activiteiten. Voor ouders die hun peuters (vanaf 4 maanden) in contact willen brengen met prille muzikale ervaringen is er in het kasteel een gratis probeersessie van Kinderklanken. Verder zullen er tal van infostanden in het park staan van o.a. CC De Ster, de bibliotheek en diverse andere cultuur- en sportverenigingen. Achteraan in het park zal tweevoudig wereldkampioen Ilyas Touba zijn unieke freestyle voetbalkunsten demonstreren en zorgen voor permanente panna-animatie.  Op een ander grasveld  wordt er een KUBB-tornooi georganiseerd  en de allerkleinsten zullen zich kunnen uitleven op twee springkastelen.

 

Voor de hongerigen en de dorstigen zullen er gedurende de twee dagen drank- en eetstandjes op het terrein staan.  Mocht er toch wat regen uit de lucht vallen dan kan een grote tent voor wat beschutting zorgen.

 

Zaterdagavond volgt om 20.15 uur de apotheose van het openingsweekend met The Perfect Combination, een optreden van het komische duo Stenzel & Kivits in samenwerking met de harmonie Deugd & Vlijt.


Stenzel & Kivits zijn briljante muzikanten die bovendien ook erg komisch uit de hoek komen. Voortdurend  spelen ze met de conventies van de klassieke muziek maar verloochenen nooit hun achtergrond. Het  publiek is wild enthousiast over de originele mix van muzikale kwaliteiten en visuele humor. In The Perfect Combination gaan de twee virtuozen samen met een  plaatselijke muziekvereniging een muzikaal avontuur aan. In Willebroek heeft de KKH Deugd & Vlijt de handschoen opgenomen. Dit levert een unieke combinatie op van klassieke operanummers, humor, theater, muzikale hoogstandjes en improvisatie. Afwisselend is er plaats voor Deugd & Vlijt, voor het duo en voor gezamenlijke nummers.

Tijdens dit optreden staat niets vast, zeker de vleugel niet! Dit is zonder twijfel lachen geblazen.

 

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster