Samenwerking gemeente Willebroek en Dierenbescherming Mechelen vzw

02/01/2017

 

Op 20 december 2016 keurde de Willebroekse gemeenteraad de samenwerkingsovereenkomst met Dierenbescherming Mechelen vzw goed. Vanaf 1 januari 2017 stelt Dierenbescherming Mechelen vzw dus ook haar expertise ter beschikking van de inwoners van Willebroek en deelgemeenten Blaasveld, Heindonk en Tisselt.

 

Iedereen weet dat op 1 januari 2016 de politiezone Mechelen-Willebroek van start ging. Maaike Bradt, Schepen voor Dierenwelzijn, zegt: “Deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst levert o.m. een bijdrage aan het optimaliseren van de werking van de politiezone en aan het transparant maken van de dienstverlening voor de Willebroekenaren”.

 

“Wij hebben als gemeente ook geopteerd voor één totaalpakket wat betreft het dierenwelzijn, de voorbije jaren werd er met verschillende organisaties samengewerkt wat vaak voor verwarring zorgde bij de inwoners. Deze nieuwe overeenkomst biedt een totaalpakket aan diensten en voordelen voor de hele Willebroekse bevolking”, stelt Maaike Bradt.

 

Opvang van kleine huisdieren

Dierenbescherming Mechelen vzw zal vanaf 1 januari 2017 instaan voor het opvangen van verloren en gevonden huisdieren op het grondgebied van de gemeente Willebroek. Inwoners van Willebroek die hun huisdier willen afstaan, kunnen vanaf die datum eveneens in Mechelen terecht. Sabine Slaets, beheerder van de vzw: “Onze adoptieprocedure legt de focus op het vinden van de perfecte match tussen de kandidaat-adoptanten en de meest geschikte hond of kat. Hierbij wordt tijdens een persoonlijk gesprek gepeild naar de verwachtingen van de kandidaat-adoptanten en wordt bijzonder veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren in hun toekomstige nieuwe omgeving.”

Mensen die op vakantie gaan of tijdelijk gehospitaliseerd worden, kunnen met hun huisdier tevens terecht in het pension van de Dierenbescherming.

 

Zwerfkatten

Dierenbescherming Mechelen vzw stelt eveneens haar expertise op het vlak van zwerfkatten ter beschikking. Wanneer inwoners van Willebroek geconfronteerd worden met zwerfkatten kunnen zij Dierenbescherming Mechelen vzw rechtstreeks contacteren. Dat kan zowel telefonisch als via info@dierenbeschermingmechelen.be Zwerfkatten worden gevangen, geneutraliseerd en gecontroleerd door een dierenarts en daarna opnieuw op de vangplaats uitgezet.

Particulieren die zelf een zwerfkat willen vangen, kunnen hiervoor gratis gebruik maken van vangkooien die, mits betaling van een waarborg, kunnen ontleend worden.

 

Praktisch

Om de dienstverlening te optimaliseren en om voldoende tijd te kunnen vrijmaken voor persoonlijke gesprekken, werkt Dierenbescherming Mechelen vzw voor adopties alleen op afspraak. Afspraken kunnen eenvoudig gemaakt worden door te bellen naar het nummer 015 20 52 87. Bellen kan elke werkdag tussen 9 en 18 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

 

Alle gevonden dieren die worden binnengebracht bij Dierenbescherming Mechelen vzw, worden gepubliceerd op de Facebookpagina http://www.facebook.com/dierenbeschermingmechelen. Ben je je huisdier kwijt, ga dan zeker daar eens kijken. ”We nodigen iedereen uitdrukkelijk uit om hun katten te laten chippen. Gevonden katten die worden binnen gebracht kunnen zo veel sneller herenigd worden met hun eigenaar!” vervolgt Slaets nog.

 

Dierenbescherming Mechelen vzw is telefonisch contacteerbaar op werkdagen tussen 9 en 18 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Voor extra vragen kan u ook nog steeds terecht op de dienst Milieu via milieu@willebroek.be of 03 866 90 35. Buiten de openingsuren dient er voor dierengerelateerde problemen steeds contact te worden opgenomen met de lokale politie Mechelen-Willebroek.

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster