Buurt aan de Beurt: Molenweg in Blaasveld

06/04/2017


In de maand april nemen we de buurt aan de Molenweg in Blaasveld grondig onder handen

 

Buurt aan de beurt

Twee keer in het jaar geven we een buurt een grondige opfrisbeurt. Deze keer is de buurt rond de Molenweg aan de beurt. Het gaat om onder andere zwerfvuil en sluikstort ruimen, kleine herstellingen aan het wegdek en straatmeubilair, onkruid verwijderen en een uitgebreid groenonderhoud. Verschillende gemeentelijke diensten werken hier aan mee. Als de buurt proper is, gaan we langs om informatie en tips te geven om de buurt proper en gezellig te houden.

 

Buurtwandeling

Gemeentelijke diensten maakten hiervoor een actielijst van wat er allemaal moet gebeuren in de buurt. We betrokken de buurtbewoners hierbij doordat we op 26 maart samen op wandel gingen om te bekijken wat zij aan hun buurt willen veranderen. We wandelden vanuit de Sint- Jorisschool rond in de buurt en kwamen daarna terug samen in de school om te bekijken welke acties nodig zijn in de buurt en wat de rol is van buurtbewoners zelf en gemeentelijke diensten.

 

Actiedagen maandag 24 april en dinsdag 25 april

Op deze dagen worden alle straten in de buurt geveegd: Drafstraat, Hopstraat, Molenweg, Moutstraat, Tapperijstraat en Zwarte Beekstraat.

De groendienst, witte tornado’s, veegwagens en gemeenschapswachten zijn in de buurt aan het werk. Er geldt die dagen een parkeerverbod in de genoemde straten.

 

Infomoment 26 april van 17.00 tot 20.00 uur

Verschillende gemeentelijke diensten, inclusief het schepencollege en wijkagent,  zijn aanwezig aan het graspleintje in de Hopstraat. Buurtbewoners krijgen informatie en tips om hun buurt proper en gezellig te houden. Elke buurtbewoner heeft een uitnodiging gekregen met een overzicht van alle activiteiten en een bon voor een gratis drankje, een veegborstel en fietsgraveren. Ecoso is aanwezig om herbruikbare spullen mee te nemen.


(Affiche)

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster