Willebroek Morgen start fase 3

24/04/2017


Vanaf 15 mei zal Eandis starten met de werken in de Schoolweg. Daar zullen de dwarse parkeerplaatsen gedurende mei en begin juni niet bereikbaar zijn. De Schoolweg zal gedurende deze werken een enkelrichtingstraat worden om zo de veiligheid en de verkeersdoorstroming te kunnen garanderen. Het verkeer richting de watertoren zal nog toegelaten zijn en de voertuigen die richting het station gaan, moeten omrijden via de August Van Landeghemstraat of Jozef Wautersstraat (die vanaf 15 mei terug dubbelrichting is).

 

Rond dezelfde periode start Pidpa met voorbereidende werken in de Stationsstraat en de Guido Gezellestraat. Hier zal een normale verkeerscirculatie mogelijk zijn, maar hier zal binnen de werkzone niet geparkeerd kunnen worden.

 

In de loop van juni zullen deze voorbereidende werken afgelopen zijn. Doordat de Schoolweg enkelrichting wordt, zal de halte van De Lijn aan de bibliotheek slechts in één richting rijden. De haltes aan het station en het Pleintje blijven wel de gewone routes behouden.

 

In de loop van juni zal Eandis de werken vervolgen in het stukje Stationsstraat tussen de August Van Landeghemstraat en Schoolweg. Deze straat zal gedurende drie à vier weken volledig afgesloten worden voor het verkeer, met uitzondering voor de voetgangers. Verder zal de Pastorijstraat, met politie en administratief centrum, gedurende deze periode enkel bereikbaar zijn vanuit de Kerkstraat en wordt deze dubbelrichting met een algemeen parkeerverbod.

 

Deze werken zijn voorzien te eindigen tegen het bouwverlof, dat is de tweede week van juli. Verder zullen tijdens de Kanaalfeesten van 21 tot en met 25 juni de diverse werfzones tijdelijk opengesteld worden.

 

Verder gaat ook aannemer DCA in juni van start met enkele voorbereidende werken. Deze zullen zich beperken tot het nieuw aan te leggen park tussen de Schoolweg – Stationsstraat (brouwerij) – August Van Landeghemstraat waar al een deel van de bomen zal worden gerooid. Mogelijk wordt in juni ook gestart met de afbraak van de woningen langs de Stationsstraat.

 

Na het bouwverlof, dus vanaf augustus, zullen de échte wegenis- en rioleringswerken starten. Deze zal in verschillende fasen verlopen, beginnend in augustus. Vanaf dan zal de Schoolweg volledig worden afgesloten voor het verkeer. Indien de werken het toelaten zal de parking aan deze weg zo lang als mogelijk toegankelijk blijven. Verder zal ook het verbindingswegje naar de markt zo lang mogelijk toegankelijk blijven, zodat het centrum makkelijk bereikbaar blijft.


Het infomoment over deze werken zal plaatsvinden op 16 mei 2017 om 19.00 uur in de Feestzaal van het Oud Gemeentehuis in Willebroek (August Van Landeghemstraat 99).


Bewoners die meer informatie willen over Willebroek Morgen en de verschillende werken, kunnen dit vinden op de website www.willebroek.be/content/5173

 

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster