Kick-off van het project 'Vergroen je voortuin'

17/05/2017


Gisteren werd in de Acacialei het startschot gegeven van het ‘Vergroen je voortuin’-project. De bewoners van deze straat zijn de gelukkigen die in dit project het voortouw mogen nemen. Ze werden onder meer opgeroepen om mee na te denken over de creatie van een leuke ontmoetingsplek en kunnen ook deelnemen aan de ‘Voortuinwedstrijd’. Alle deelnemers krijgen een leuke prijs en twee winnaars kunnen zelfs een cheque ter waarde van 200 euro in de wacht slepen. Gedurende de projectperiode wordt tevens een inspiratie-uitstap, inspiratieavonden, consultatiemomenten met een tuinarchitect, werksessies en een groepsaankoop voorzien.  De studenten Landschaps- en tuinarchitectuur van de HoGent voorzien ook enkele leuke ontwerpen en ideeën op maat van de straat.

 

Schepen van milieu Maaike Bradt: “Een leuke voortuin kan de hele straat in bloei zetten. Daarom stapten we met onze gemeente mee in het project ‘Vergroen je voortuin’. Met dit initiatief wil de gemeente -samen met Innovatiesteunpunt en Regionaal Landschap Rivierenland- alle bewoners van Willebroek gedurende anderhalf jaar stimuleren om samen te werken aan een groenere buurt.”

 

Ook de Willebroekenaars die niet in de Acacialei wonen kunnen genieten van de ondersteuning. Zo vindt er op 6 juni 2017, vanaf 18.00 uur een inspiratieavond plaats in de Lokettenzaal van het Oud Gemeentehuis. Iedereen is er welkom om kennis te maken met enkele leuke tuinideeën, plantinfo of onderhoudstips. Iedereen kan er bovendien plantjes bestellen via de ‘Behaag Natuurlijk’-actie van Natuurpunt.

 

Meer informatie over het project vindt u op de website www.vergroenjevoortuin.be.

 

 

 

 

 

 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster