Begraafplaatsen van Blaasveld, Heindonk en Tisselt worden ‘ontknekeld’

14/06/2017


Bepaalde delen van de begraafplaatsen van de Willebroekse deelgemeenten Blaasveld, Heindonk en Tisselt zullen in de tweede helft van juni worden ‘ontknekeld’. Bij een ontknekeling worden alle menselijke resten uit de ondergrond verwijderd op percelen die in onbruik zijn geraakt.


Schepen van begraafplaatsen Ronny Somers: "De begraafplaatsen in onze deelgemeenten liggen midden in de dorpskern. Plaats om uit te breiden is er nauwelijks. Daarom is het nodig om op geregelde tijdstippen over te gaan tot het ruimen van oude graven; de bovengrondse grafstenen, maar ook de resten in de ondergrond.”

 

In een eerdere fase werden de zerken van de graven waarvan de concessie was afgelopen, verwijderd door de gemeentediensten. Ook grafstenen die er al langere tijd verwaarloosd bijlagen, werden geruimd. Nu volgt de tweede fase waarbij alle menselijke resten die zich nog in de ondergrond bevinden, worden weggehaald door een gespecialiseerde firma. Die overblijfselen worden verzameld en samen herbegraven in een nieuwe grafput.

 

“We zien erop toe dat het ruimen op een waardige manier gebeurt met maximaal respect voor de overledenen. Daarom zullen de delen waar de werkzaamheden plaatsvinden visueel worden afgesloten van het publiek. De ontknekelde percelen komen zo opnieuw ter beschikking en zorgen ervoor dat overledenen nog steeds in hun eigen buurt, hun eigen deelgemeente, begraven kunnen worden”, aldus schepen Ronny Somers.

 

Per begraafplaats zal de ontknekeling een drietal dagen in beslag nemen.

 

  • Begraafplaats Blaasveld: van maandag 19/06 t/m woensdag 21/06
  • Begraafplaats Heindonk: van donderdag 22/06 t/m maandag 26/06
  • Begraafplaats Tisselt: van dinsdag 27/06 t/m donderdag 29/06

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster