Willebroek op weg naar een sterk merk

23/06/2017


Op vrijdag 23 juni starten de Kanaalfeesten in Willebroek. Dit is tevens het startschot voor ‘Een hele zomer feest, da’s Willebroek’. De zomer wordt in Willebroek ingezet met een nieuw citymarketingplan. Daar hoort een dynamische vormgeving, kleurrijke huisstijl en een gloednieuw logo bij.


Vrijdag 23 juni lanceert de gemeente Willebroek haar nieuwe huisstijl. Enkele maanden geleden zette de gemeente een extern grafisch bureau aan het werk om samen met hen een nieuwe huisstijl te creëren met een bijhorend citymarketingplan.

 

De eerste fase van dit project bestond uit een participatief luik. Medewerkers van de gemeente, vertegenwoordigers van de lokale handelaars en medewerkers van de politie werden individueel bevraagd door de externe firma. Daarna zijn ze allemaal samen aan de slag gegaan tijdens een workshop. De bedoeling daar was om tot woorden en beelden te komen die Willebroek omschrijven.

 

Zo werden er inzichten verkregen om tot een huisstijl te komen die volledig bij Willebroek past. “Eén van die inzichten was dat we als gemeente nog te bescheiden waren over al de dingen die we doen voor onze inwoners. We mogen gerust wat trotser zijn op alles dat we doen voor de Willebroekenaar” zegt burgemeester Eddy Bevers.

 

De inwoners zullen dit nieuw logo stapsgewijs in de gemeentelijke communicatie zien. “We danken het oude logo niet zomaar af. In het kader van duurzaamheid zullen we dus niet alles met het oude logo weggooien. De website zal bijvoorbeeld pas tegen het einde van het jaar vernieuwd worden en ook de brieven zullen nog een tijdje hetzelfde blijven. Kortom: het oude logo zal hier en daar nog eens opduiken, want water, groen én leven da’s ook nog altijd Willebroek” zegt de burgemeester.

 

Het logo bestaat uit een grafisch element met de slagzin ‘Da’s Willebroek’. De vormgeving bevat altijd een paarse kleur die afwisselend gecombineerd wordt met vijf verschillende kleuren. “Zo kom je tot vijf verschillende kleurencombinatie’s wat maakt dat het een divers logo is, een beetje zoals onze gemeente dus” zegt de burgemeester. “Met de slagzin ‘Da’s Willebroek’ kunnen we ook een positieve twist geven aan onze communicatie, iets wat we zeker kunnen gebruiken” gaat hij verder “Deze zomer beginnen we met ‘De hele zomer feest, da’s Willebroek’ en in de toekomst zullen we met de slagzin ook nog veel leuke dingen kunnen doen in onze communicatie.”

 

Op vrijdag 23 juni zullen de bezoekers van de Kanaalfeesten al de eerste tekenen van de nieuwe huisstijl zien. 

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster