Wijk-werken


Wijk-werken vervangt het voormalige PWA-systeem, waarin personen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bijklussen bij verschillende organisaties en privépersonen. Het grootste verschil met PWA is dat wijk-werkers voorbereid worden om de stap richting arbeidsmarkt te maken. Concreet kunnen zij via verschillende klusjes ervaring opdoen en de juiste competenties bijschaven om uiteindelijk (al dan niet voltijds) aan de slag te gaan.

 

Activiteiten die wijk-werkers mogen uitvoeren, zijn klusjes die niet worden opgevangen in het reguliere arbeidscircuit (kleine herstellings- en onderhoudswerken, klein tuinonderhoud, ondersteuning bij huishoudelijke taken, logistieke hulp bij verenigingen…) Voor een overzicht van alle toegestane activiteiten en algemene informatie over wijk-werken kan je een kijkje nemen op www.vdab.be/wijk-werken.

 

Wil je graag beroep doen op wijk-werken?

Privépersonen, gemeenten, OCMW’s, onderwijsinstellingen, vzw’s of niet-commerciële verenigingen en land- en tuinbouwbedrijven kunnen beroep doen op de diensten van wijk-werken. De wijk-werkers worden betaald via cheques, gelijkaardig aan dienstencheques. Eén cheque kost € 7,45 en wordt ingezet per begonnen uur. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich online aanmelden via www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker. Daar vul je in voor welke activiteiten je gebruik wenst te maken van het wijk-werken en wordt meer uitleg gegeven over hoe je wijk-werkcheques kan aankopen.

 

Waar kan je terecht voor meer informatie?

Elke gemeente in regio Rivierenland heeft een vaste zitdag van een wijk-werkbemiddelaar. Deze zitdagen en de meest actuele informatie kan je steeds raadplegen op www.igemo.be/wijk-werken-rivierenland. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar wijk-werken-rivierenland@igemo.be.

doorsturen
Aanmelden

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster