Subsidies voor initiatieven die armoede aanpakken

09/03/2018

 

De dienst Welzijn van de gemeente Willebroek wil samen met andere organisaties de strijd tegen armoede aangaan. Dit jaar wordt 7.000 euro uitgetrokken voor de subsidiëring van projecten en activiteiten die armoede aanpakken en/of onder de aandacht brengen.

 

Elke Willebroekse vereniging (vzw, school, organisatie, sportclub, jeugdbeweging,…) kan een subsidie aanvragen. Het totale bedrag kan verdeeld worden onder verschillende projecten en activiteiten.

 

De subsidie kan aangevraagd worden voor activiteiten die mensen laten kennismaken met het thema armoede. De activiteiten moeten plaatsvinden in 2018 en moeten gericht zijn op het versterken van mensen in armoede en/of zich richten op het organiseren, stimuleren en begeleiden van vormen van maatschappelijk engagement en sociale actie.

 

Daarnaast kan ook een subsidie aangevraagd worden voor projecten die een concrete bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede, buiten de werking van de organisatie vallen en na afloop verankerd worden in de werking. De projecten starten ten laatste op 1 september en lopen maximaal twee jaar. 

 

Hoe kun je een aanvraag tot subsidie indienen?

 

Je dient een idee in vóór 13 april 2018 aan de hand van het formulier dat je vindt op www.willebroek.be. Deze aanvraag is heel eenvoudig en je krijgt zo snel mogelijk feedback. Uiterlijk op 25 mei 2018 dien je het meer uitgebreide aanvraagformulier in voor je project of activiteit.

 

Formulieren stuur je naar mieke.witkamp@willebroek.be of Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek t.a.v. Mieke Witkamp.

 

De ingediende projecten en activiteiten zullen beoordeeld worden door een jury.


 

doorsturen
Aanmelden
  • Contact Info
  • Welzijn
  • Pastorijstraat 1
  • 2830 Willebroek

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster