Agenda

Wandeling doorheen Biezenweiden en Broek De Naeyer (10 km)

Een tocht door de Biezenweiden, die nauw aansluiten bij Broek de Naeyer, is voor elke natuurliefhebber een must. Wanneer je de twee kunt combineren is het plaatje compleet! Een afwisselende wandeling langs kleine bospaadjes, een stukje Rupeldijk, onverharde paadjes door het groene domein Hazewinkel en een verhard pad op de terugweg. Effen Weg organiseert wekelijks wandelingen voor mensen met (chronische) pijn en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn out,...), maar ook al wie behoefte heeft aan wat gezonde buitenlucht of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is van harte welkom! Graag vooraf inschrijven via onze website

Schrijf je hier snel en eenvoudig in via onze website

Afstand : 10 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, voor ervaren stappers
Vertrekpunt : Stuyvenbergbaan 3, 2830 Willebroek (Extra uitleg onderaan)
Begeleidster : Gerd peremans (0475/67.39.26) – gerd@effenweg.be


De Biezenweiden en het Provinciedomein Broek De Naeyer liggen vlakbij Heindonk in de Rupelvallei in Willebroek. Het is een klein paradijs voor watervogels. De broedkolonie aalscholvers die er zit, is een van de grootste in Vlaanderen met meer dan 100 nesten. Vanuit twee comfortabele hutten kan je de vogels goed bekijken. We vinden er ook sporen van bevers en otters. Breng zeker muggenmelk mee; in de zomer kunnen de muggen hier zeer agressief zijn. Honden zijn niet toegelaten in dit gebied, ook niet aan de leiband !

Daarna wandelen we verder langs kleine paadjes langs de oever van Hazewinkel, een watersportbaan van Bloso waar internationale kampioenschappen voor roeien en kajak doorgaan. We genieten van een welverdiende rustpauze met een drankje in The Boathouse. Om terug te keren nemen we het lange, rechte (verhard) pad op de linkeroever van Hazewinkel, naast het Blaasveldbroek, een heel mooi natuurgebied. Er wordt op een rustig tempo gewandeld en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd. Aan Hazewinkel zijn er op regelmatige afstanden zitbanken. Dit is een ideale wandeling voor stappers met al een eerste ervaring, maar ook de beginnende wandelaar. Waterdicht schoeisel voorzien, er zijn drassige stukken als het geregend heeft.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Datum


Prijs

Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg: 0,00 €

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster