Agenda

Boekenvoorstelling Davidsfonds Willebroek - Tentoonstelling aquarellen Alex Van de Velde

BOEKENVOORSTELLING VAN HET DAVIDSFONDS

Lees je graag, kom dan zeker naar ‘Vers Geperst’, de boekenvoorstelling van het Davidsfonds.
Ontdek meer dan 250 boeken en cd’s: romans, kinder- en jeugdboeken, boeken over toerisme en lifestyle, actualiteit en zingeving, literatuur en taal, geschiedenis, kunst en muziek.
Je kan niet alleen snuffelen in boeken van Davidsfonds Uitgeverij, maar ook in uitgaven van Manteau, De Bezige Bij, Querido en andere uitgeverijen.

Voor leden is een bezoek aan ‘Vers Geperst’ het uitgelezen moment om het lidmaatschap te vernieuwen.
Niet-leden kunnen niet alleen kennismaken met een uitgebreid aanbod nieuwe boeken, maar ook met de vele voordelen van het lidmaatschap: korting op activiteiten van de afdelingen, op evenementen en cursussen van Davidsfonds Academie en op reizen van Davidsfonds Cultuurreizen.
Via het lidmaatschap geniet je ook van exclusieve voordelen bij grote Vlaamse cultuurhuizen en van speciale aanbiedingen via de maandelijkse nieuwsbrief.
Je bent al lid als je boeken en/of cd’s koopt voor een bedrag van 40 euro of meer.


AQUARELLEN VAN ALEX VAN DE VELDE

Alex Van de Velde werd op 25 november 1949 geboren in Boom en volgde er de opleiding bouwkunde/bouwkundig tekenaar aan de Provinciale Technische Scholen.
Hij werkte enkele jaren als technisch tekenaar. In 1975 ging hij aan de slag als technisch ambtenaar bij de technische dienst van de gemeente Willebroek; hij rondde er zijn beroepsloopbaan af als ambtenaar van de dienst ruimtelijke ordening.

Na zijn huwelijk in 1973 woonde Alex Van de Velde zes jaar in Kalfort. Daar begon zijn artistieke carrière met pentekeningen met Chinese inkt. Aanleiding tot deze tekeningen was onder meer de sloop van de kerk van Kalfort op het einde van de jaren 70.
Twintig jaar later startte Alex een opleiding aquarel bij Ludo Van den Heuvel aan het Willebroeks Kunstatelier. Om professionele redenen moest Alex de opleiding onderbreken, in 2013 nam hij de draad bij het Willebroeks Kunstatelier weer op.
In zijn portretten, landschappen en dorpsgezichten overwegen blauwe en beige tinten.
Origineel zijn zijn wenskaarten voor de eindejaarsfeesten: Willebroekse gebouwen in een winters kleedje.
Alex stelde tentoon in Kalfort en Klein-Willebroek, in kasteel Bel-Air en CC De Ster.

De boekenvoorstelling gaat dit jaar door in SENIORPLAZA/PLAZARAMA (voorheen in kasteel Bel-Air).

Bron: UiTinVlaanderen.be


Datum


Prijs

Basistarief: 0,00 €

doorsturen

Organisatie Willebroek - Pastorijstraat 1  - 2830 Willebroek - Tel. 03 866 90 00 - gratis nummer 0800 92830 - Fax 03 886 16 32 - E-mail info@willebroek.be

Contact webmaster