Bekendmaking: nieuw bodemsaneringsproject De Wille NV in Willebroek

De burgemeester wil het publiek op de hoogte stellen van een belangrijk bodemsaneringsproject dat wordt uitgevoerd onder leiding van de bodemsaneringsdeskundigen van Witteveen+Bos Belgium, in samenwerking met OVAM. Dit project draagt de titel 'Nieuw bodemsaneringsproject De Wille NV' en is gelegen aan de Appeldonkstraat in Willebroek. (OVAM-dossiernummer 714).

Een overzicht van de verontreinigingsgebieden en de conclusies van het Bodemsaneringsbesluit van 23 november 2006, zoals opgesteld door Ecorem, zijn te vinden in Tabel 4.1 van het bodemsaneringsproject (pagina 20/107, Witteveen+Bos Belgium NV./000132672).

Dit nieuw voorgestelde bodemsaneringsproject behelst de aanleg van een berging en omvat ook het verwijderen van de belangrijkste vervuilde materialen uit de bestaande kalk- en vliegassenstortplaats. Daarnaast wordt gepland om de homogene vliegassen elders te hergebruiken volgens de grondstoffenverklaring. Het doel van dit bodemsaneringsproject is om de exacte aanpak van de saneringsactiviteiten vast te leggen.

De totale geschatte duur van de werkzaamheden, inclusief bodemsanering, bergingsconstructie, eindtoestandscontrole en grondwatersanering, op de getroffen percelen bedraagt 5 jaar en 8 maanden.

Gedurende de periode van 16 augustus 2023 tot en met 14 september 2023 is het mogelijk om het bodemsaneringsproject in te zien bij de gemeentelijke dienst Omgeving, gevestigd in het Administratief Centrum aan de Pastorijstraat 1 in Willebroek. Voor inzage tijdens deze periode is een afspraak vereist, welke kan worden gemaakt via telefoonnummer 03 866 90 50 of per e-mail via omgeving@willebroek.be.

Bovendien is het digitale bodemsaneringsrapport gedurende de openbare onderzoekstermijn te downloaden via https://services.ovam.be/webloket-bodem/bsd/publicViews/bsps.seam.

Gedurende de vermelde periode staan de deuren open voor het indienen van standpunten, opmerkingen of bezwaren met betrekking tot het project. Dit kan zowel schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en schepenen (Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek), als per e-mail naar omgeving@willebroek.be.