Brassband Willebroek wint Ultima-prijs voor Amateurkunsten 2022

Brassband Willebroek heeft de felbegeerde Ultima-prijs voor Amateurkunsten 2022 gewonnen. De Ultima's worden beschouwd als de meest prestigieuze cultuurprijzen van Vlaanderen en werden op dinsdag 16 mei 2023 uitgereikt tijdens een ceremonie in Brussel.

De Vlaamse Gemeenschap bekroont jaarlijks uitblinkers in de socioculturele sector met twaalf Ultima's. Een deskundige jury selecteert de laureaten, die niet alleen een award, maar ook een geldprijs van 10.000 euro ontvangen.

Brassband Willebroek ontving lovende woorden van de jury, die hen beschreef als een toonaangevend orkest op internationaal niveau. De band werd geroemd om hun waardevolle bijdrage aan de cultuursector en hun inspirerende inzet.

De band bestaat uit getalenteerde professionele muzikanten, studenten en gepassioneerde liefhebbers. Ze hebben al eerder indrukwekkende prestaties geleverd, waaronder twee wereldkampioenschappen, twee Europese kampioenschappen en maar liefst 22 nationale titels.

Dirigent Frans Violet stichtte de band in 1979 als onderdeel van de muziekacademie van Willebroek. In 2016 werd hij ook benoemd tot ereburger van Willebroek.

Als gemeente zijn we ontzettend trots op Brassband Willebroek en feliciteren we hen van harte met deze prachtige prestatie. Da's Willebroek!