Het nieuwe busnet in Willebroek

Nog slimmer fiets, bus of trein combineren? Dat kan sinds 1 juli 2023 in Willebroek. Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Eentje dat echt inspeelt op jouw noden.

Zo ziet het nieuwe net in Willebroek er uit.

Nieuwe lijnnummers en verbinding met Puurs

Sinds 1 juli 2023 kreeg de huidige lijn 289 een nieuw lijnnummer … namelijk 89. Maar geen zorgen, je kan je verplaatsing(en) maken zoals je gewoon bent. Deze nieuwe lijn volgt bijvoorbeeld hetzelfde traject tussen Mechelen en Breendonk, maar bedient ook Puurs.

Lijn 89 Mechelen – Tisselt – Breendonk – Puurs

  • Met deze lijn kan je naar Puurs en Mechelen via Kalfort, Breendonk, Tisselt, Leest en Hombeek. Zo is er nu ook vanuit Tisselt en Breendonk een goede verbinding naar Puurs. Én kan er gerekend worden op een vlotte aansluiting aan het station van Puurs op de treinen van en naar Antwerpen/Roosendaal, Mechelen/Leuven en Sint-Niklaas
  • Op weekdagen en weekends, maar ook tijdens schoolvakanties, rijdt deze bus om de 60 minuten. Alleen tijdens de spits rijdt ‘ie frequenter: dan kan je hem elk half uur nemen.

Helemaal op de hoogte blijven?

Je reis uitstippelen? Dat kan via de routeplanner of app van De Lijn. Maak dus snel een account aan in hun app of surf naar delijn.be/nieuwenet.