Kanaalfeesten trappen de Willebroekse zomer af

De Kanaalfeesten luiden traditioneel het begin van de zomer in. Dit jaar vinden de festiviteiten plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Het centrum van onze Kanaalgemeente transformeert in een levendige ontmoetingsplaats vol muziek, podiumkunsten en diverse activiteiten.

Het Louis De Naeyerplein vormt opnieuw het middelpunt van de Kanaalfeesten, waar meer dan 10.000 bezoekers zullen genieten van optredens van straffe artiesten. In het gezellige Brouwershof is er ruimte voor ontspanning en rust. Voor de jonge bezoeker is er volop vertier met een kermis en een uitgebreid speeldorp.

De Kanaalfeesten 2024 staan garant voor vermaak voor iedereen – en de toegang is zoals altijd helemaal gratis!

Grote namen op het Louis De Naeyerplein

AfficheHet centrale podium op het Louis De Naeyerplein presenteert een boeiende en diverse line-up. Vrijdagavond start met lokaal toptalent van eigen bodem Ades. Daarna zorgt Cookies And Cream voor een swingend sfeertje met hun dynamische covers. De avond wordt in stijl afgesloten door Metejoor, een artiest die de laatste jaren heel wat harten wist te veroveren.

Op zaterdag wordt de actie op het podium ingezet door de Ketnetband die zorgt voor een meezingfestijn voor alle leeftijden. Urban Vibe neemt het stokje over met een repertoire dat reikt van eighties hits tot hedendaagse toppers. Opkomend talent OSKI brengt vervolgens zijn zelfgeproduceerde pop- en rapnummers. Ook Gustaph, die we kennen van zijn succesvolle deelname aan het Songfestival is van de partij en hij brengt zijn aanstekelijke songs mee. De avond wordt afgesloten met een knal door Regi. Hij brengt Linda en enkele speciale vrienden mee.

Loungen in het Brouwershof

Het Brouwershof, het centrale park aan de Schoolweg, biedt op vrijdag en zaterdag een alternatieve festivalervaring. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een ontspannen festivalsfeer, compleet met een lazy tropical summer lounge. Straattheater en danceacts zorgen voor vermaak, terwijl je kan genieten van een hapje en een drankje.

Op zaterdag kan je in het Brouwershof ook terecht voor een indrukwekkende dance battle, waar de beste streetdancers elkaar uitdagen met spectaculaire moves.

Braderie en foodstreet

Op vrijdagavond en vanaf zaterdagnamiddag is de traditionele braderie uiteraard ook weer van de partij. In de August Van Landeghemstraat vind je gezellige kraampjes en brengen grappige acts je aan het lachen.

Net zoals vorig jaar vind je in de Stationsstraat de foodstreet. Hier kan je proeven van lekkernijen van over de hele wereld. Een smakelijke ontdekkingstocht die je niet mag missen.

Speelplezier voor de Kinderen

Voor onze jongste bezoekers is er volop vermaak in Willebroek. Naast de traditionele kermis, bieden onze ZOWI-monitoren op zaterdag een preview van de ZOWI-zomer met een hele hoop aan speelactiviteiten. Het Brouwershof wordt een speelparadijs met springkastelen, spelletjes, en creatieve knutselhoeken.

Praktische Informatie

De Kanaalfeesten 2024 vinden plaats op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni in het centrum van Willebroek, met gratis toegang voor iedereen. De festiviteiten starten op vrijdag om 18.00 uur en op zaterdag om 14.00 uur.

We vragen je om te voet, per fiets of met openbaar vervoer te komen. Er is een centrale fietsenstalling beschikbaar aan de Schoolweg. Voor automobilisten is er gratis parkeergelegenheid bij het Huis van de Vrije Tijd (Stadionlaan).

Op vrijdag en zaterdag is er een gratispendeldienst tussen de centra van de Willebroekse deelgemeenten en het festivalterrein.