Open oproep ontwikkelingssamenwerking (i.s.m. Fonds Hugo Adriaensens)

Sinds 2021 geeft het gemeentebestuur van Willebroek, via het Fonds Hugo Adriaensens, de kans aan Willebroekenaren om een subsidie aan te vragen voor een project in het buitenland. 

Het Fonds Hugo Adriaensen is een vzw die zich bezig houdt met ontwikkelingssamenwerking voor gemeente Willebroek. Dit doen ze al 30 jaar. Zij steunen permanent twee projecten in Nicaragua en Burundi, maar daarnaast kunnen nu ook Willebroekenaren een project indienen. De jury koos in 2022 voor het project van Mieke Coenen, Greendale Kindergarden in Kampala (Uganda). Zij bouwde in het verleden een kleuterschooltje en wil nu, na een uitbreiding van het aantal kinderen, een lagere school bijbouwen. Het geld zal dan ook integraal naar dat bouwproject gaan. 

Er zijn enkele voorwaarden aan verbonden die je terug kan vinden in het reglement. Zo moet het gaan over een goed uitgeschreven initiatief met een welbepaald doel en gedurende een afgebakende periode lopen. Verder moet het gaan over een duurzaam project in een ontwikkelingsland, gericht op humanitaire steun. Daarnaast moet het dienen voor de lokale bevolking en mag het project geen partijpolitieke of religieuze doelstellingen hebben. Is de subsidie hoger dan 500 euro? Dan moet dit aangevraagd worden via een Belgische rechtspersoonlijkheid (vb. vzw). 

Het dossier wordt in het Nederlands ingediend bij het Fonds Hugo Adriaensens via fondsHAwillebroek@gmail.com en/of per brief gericht aan VZW H. Adriaensens p/a Hoogstraat 126, 2830 Willebroek vóór 15 september 2023. Een jury zal het dossier dan beoordelen. 

Heb je interesse om een project in te dienen? Neem dan contact op met de vzw voor meer uitleg via 0477 73 74 34 of fondsHAwillebroek@gmail.com 
Bekijk het reglement hier.