Saar en Kamiel: de Willebroekse deelwagens

De gemeente Willebroek zet verder in op duurzame mobiliteit. De gemeente biedt haar inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van twee elektrische deelwagens. Deze deelwagens komen er in samenwerking met energiecoöperatieve Klimaan cvso. De twee wagens krijgen hun plekje aan het station en aan de kerk.

Hoe werkt het?

Je schrijft je in als lid van Klimaan en reserveert een wagen via een online platform of een app. Je betaalt per kilometer en per uur, inclusief brandstof, verzekering en onderhoud. Je kunt de wagen ophalen en terugbrengen op een vaste standplaats, waar ook een laadpaal aanwezig is.

Waarom kiezen voor een elektrische deelwagen?

Een elektrische deelwagen is goed voor het milieu, want hij stoot geen CO2 uit en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Een elektrische deelwagen is ook goed voor je portemonnee, want je bespaart op de kosten van een eigen wagen, zoals aankoop, verzekering, onderhoud en brandstof. En een elektrische deelwagen is goed voor je buurt, want hij neemt minder parkeerplaats in beslag en zorgt voor minder verkeer.

Saar en Kamiel, de 2 Willebroekse deelwagens

Als inwoner kon je zelf mee bepalen welke roepnaam de nieuwe deelwagens zouden krijgen. Uiteindelijk kwamen Saar en Kamiel als winnaars uit de bus. De beginletter verwijst naar hun standplaats. Saar vind je aan het station, Kamiel aan de kerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over de elektrische deelwagens van Klimaan? Surf dan naar deelmobiliteit.klimaan.be of neem contact op met deelmobiliteit@klimaan.be

Op donderdag 28 september 2023 vindt er een infoavond plaats over deelmobiliteit in Willebroek. Iedereen is welkom in Kasteel Bel-Air (Mechelsesteenweg 102, Blaasveld) om 19.30 uur.